L. cristata -czy zostałem oszukany???
Witam
Mam takie pytanko:
Około pół roku temu kupiłem l. cristate od bardzo popularnej osoby na tym forum i rzekomo miała być po 3 wylince.
Gdy do mnie doszła była mniejsza prawie dwa razy od b.boehmei który był po 1 wylince!!!
Obecnie cristata jest po 8 wylince i ma około 1,5cm ciała.
Temperatura jest cały czas około 25-27 stopni.
Czy uwazacie ze to był jakiś wałek czy to normalne rozmiary.?
Re: L. cristata -czy zostałem oszukany???
oj to chyba cie ktos oszukał po 8 wylince powinno byc ok 4 cm ciala
L. cristata to teraz Nhandu chromatus pozatym jest on na poczatku dość małą mrówką. Niestety nie mierze pająków po każdej wylince i nie jestem w stanie powiedzieć czy jest za mały. Może akurat taki Ci sie trafił.
Ja uważam,że to normalne u tego gatunku.Miałem tej wielkości cristaty w tym wieku i były tych samych rozmiarów.
Najlepiej jak wkleisz zdjecie to bedzie wszystko wiadomo
Moja Cristata jest teraz po 7 lub 8 wylince, nie wiem dokladnie po sprzedawcy czasem nie wiedza po ktorej wylince sprzedaja, i ma teraz na oko 2,5 cm ciala, nie mierzylem linijka.Ale z pająkami róznie bywa i jeden drugiemu nie jest równy.
No coz, moja crista jest L5/6 i wyglada jak albopilosa L3 :] u tego gatunku to normalne
wiem ze lasiodora jest na początku malutka ale ten jest wybitnie malutki.
Niestety N. chromatus to mały pająk. Moja też miała być po około 4 wyl a była dużo młodsza. Teraz mam ją po 5-6 a wg. tego jak kupiłem już powinna być po 7-8. Często jest tak, że pająk jest młodszy/starszy.
faktycznie troche mala ale ma prawo taka byc...po zdjeciu ewentualnie mozna sprawdzic czy to chromatus, co do wieku (wielkosci) nikt ci nie powie ktora to wylinka