Re: Dziwny odwlok Smithi.
jest to zwykly objaw wylinki ! pajak ciemnieje przed wylinka odwlok robi sie tak jakby tłusty i ma czarne zabarwienie
ironkapela <zauwazylem ze ma caly odwlok pokryty jakas czarna substacje, tak jakby sadza albo cos takiego>
...... ta czarna sadza , to włoski które pajak ma na odwłoku ,w czasie dotkniecia wychodzą , lub sam je wyczesuje w sutuacjach zagrożenia.
................nic Cie dzisiaj nie swedzi :)
No nie, teraz to mnie rozbawiles. Mam kilka pajakow i nigdy mi sie nie zdarzylo zeby pajak mial taka "sadze" na odwloku. To napewno nie sa wloski!!! Co do tej zblizajacej sie wylinki to tez nigdy nie zauwazylem takiego czegos u reszty pajakow. Pozdro
P.S Czekam na dalsze diagnozy :P
niezauważyłeś ironkapela nie wiem którą wylinkę mają są twoje kędziory ale tak koło 5-6wyl dawaj im tyle jedzenia ile zdołają pochłonąć jak będą miały na ful nabrzmiałe odwłoki i nadejdzie czas przed wylinką to zobaczysz jaką będą miały "sadzę" :)
Ja w kazdym badz razie nigdy tego nie zauwazylem, a moze nigdy sie tak dokladnie nie przygladalem :/ A moze kktos wie czy jest ta "sadza"'??
jest zabawne bo otrzymałeś odpowiedz ale domagasz się nie wiadomo czego .Masz czarno na białym napisane .
Jak się pająk naje na ful skóra się rozciąga jak zbliża się wylinka to między stary pancerz a nowy dostaje się "płyn" powoduje to odblask do tego wszystkiego dochodzi zciemnienie starego pancerza i efekt jest taki jakby odwłok wypolerował pastą do butów z połyskiem.Do tego plamka z włoskami parzącymi rozciąga się i bardziej ciemnieje .Wygląda to jak czarny meszek.
wszyscy odpowiedzieli ci poprawnie ale ty i tak dalej pytasz o to samo może oczekujesz odpowiedzi "widocznie twój kolega wysmarował go sadzą" niewiem bez urazy ale to jest naprawde śmieszne i nie dziwię się rastafaq że tak odpowiedział bo bo wyręczył wielu ludzi ;)
Ja oczekiwalem wlasnie takiej odpowiedzi jak Twoja.