Mam mlodego (L1) ptasznika kedzierzawego. Od kilku dni nie przyjmuje pozywienia.. I dzis na jego odwloku zauwazylem mala nierownosc.. Takie jakby zgrubienie i jest ono odrobine jesniejsze.. co to moze oznaczac? Bo nie mam pojecia...
Wersja do druku
Mam mlodego (L1) ptasznika kedzierzawego. Od kilku dni nie przyjmuje pozywienia.. I dzis na jego odwloku zauwazylem mala nierownosc.. Takie jakby zgrubienie i jest ono odrobine jesniejsze.. co to moze oznaczac? Bo nie mam pojecia...
Sprawdź czy to czasem nie pleśń
No wlasnie.. tak myslalem ze bedzie taka interpretacja.. Plesn to nie jest.. na odwloku widac tak jakby skora miala lekkie zgrubienie i byla tam jasniejsza.. Z tego co czytalem to w tym miejscu pajak odrzuca plytke do tego aby wydostac sie ze starej skory. Czy to moze byc wlasnie to? Czyli przygotowanie do wylinki?
pierwszy raz słyszę o czymś takim że na skórze ptasznika przed wylinką robi się zgrubienie, ale wiem że odwłok przed wylinką ciemnieje
może Ci się wydaje :/
A z której strony? Może to płucotchawki albo wyczesany odwłok.
u gory na odwloku... WYczesane wloski to nie sa napewno.. Pajak na poczatku mial jasniejsza barwe.. pozniej sciemnial a wiec spodziewam sie wylinki.. no a teraz zrobilo si etakie jasniejsze miejsce
Może to być poprostu wygolone miejsce. Miałem to samo i na spokojnie mi przeżył. A to że nieje może być przyczyną ściągania wylinki.