-
Haplopelma lividum
siemka, jestem zainteresowany zakupem Lividum, chcialbym sie dowiedziec (od osób ktore maja tego pajaka) jak wyglada hodowla tego pajaka, czytalem duzo o tym gatunku i wiem ze ma silny jak i jest bardzo szybki. mnie interesuje cos wiecej.... jesli cos wiesz to mi napisz!!!! :D
POZDRAWIAM
-
Re: Haplopelma lividum
powiem tyle zajebisty ptasznik-niestety dopiero zaczynam przygode z ptasznikami i jego kupono jest kwestią przyszłości(chce tylko zaznaczyć ze jest to moim zdaniem najładniejszy ptasznik)
-
Katola też tak kiedyś myślałem dopóki nie zobaczyłem P.subfusca. A lividum jak to podziemniak, siedzi pod ziemią, nic nie robi a jak już ją wygonisz na zewnątrz to zwykle wielka kozaczka z niej się robi.
-
ale niestety subfusce sa ciezkie do kupienia i drogie ale tez na nia poluje :D
-
widocznie różnimy się gustem i nieznam tego pająka z charak. ale z wyglądu więc sie kłucic nie będe. Dalej twierdze ze jest swietny i są sposoby aby zaobserwować życie pajaka w norze-znajomy pokazywał ma pajaka podziemnego(gat. niepamietam wtedy mnie nie interesoiwało nic oprócz modliszek) ale sciana terrarium szklanego jest częścią nory-jakby drogą , boczna stroną tunelu.
A przy okazji wie ktoś jak coś takiego sie robi?
-
no fakt ze lividum jest podziemnym pajakiem i przebywa wiecej czasu pod powieszchnia. ale na moje oko jest zajefajny :D
szukam kogos kto ma lividum (samice) jak najmlodsza, zna ktos taka osobe??? dawalem ogloszenia w dziale KUPIE ale nikt sie nie odezwal :(
POZDRAWIAM
-
Można tuż przy ścianie zrobić zalążek tunelu np. poprzez wbicie kija od miotły. :) Jak Ci dopisze szczęście, to pajączek zaadoptuje otwór na swoją norkę.
-
Dobrym sposobem jest tez zalepienie od zewnatrz terrarium czarnym papierem - pajaki robia wtedy tunele tuz przy szybie.
-
U mnie tunele przy szybie po krótkim czasie były tak opajęczynowane, że niewiele byo można zobaczyć.
-
Dokładnie - Haplopelmy prowadzą bardzo skryty tryb życia. Często jak się przyzwyczajają do nowego terrarium sa tygodniami na powierzchni, lecz jak się zakopią to rzadko je będziesz widział. Sa też pierońsko szybkie....