Re: Stracona nogogłaszczka
Spokojnie sobie poradzą.. oj KnockeR, taki duży a nie wie takich rzeczy... :P
duży czy mały przy każdym nowym doświadczeniu martwi się tak samo:) Teorie każdy ma że kończyny odrastają itp ale jak już się komuś przytrafi to żal pajączka:) Pająki to moje dzieci :) jestem prawie przy każdej wylince ;)
Nie takie kaleki przeżywały.. Łapka odrośnie i nie będzie śladu. W moim stadku non stop jakaś kaleka się trafia :]
hehe dokladnie trzeba sie mniej stresowac a bedzie wszystko dobrze chodz sam wiem jak sie mecze przy przykrym doswiadczeniu, ale walcze z tym ;] i chyba nie jest zle.
P.s KnockeR ogarnij swoja dziewczyne claudie, nie mila taka jakas ;].
Dzisiaj murinus kupiony na gieldzie przechodzil wylinke i dopiero teraz zauwazylem ze nie mial nogi :] ale juz jest ok, noga zregenerowana tylko troche chudsza od reszty. Podobnie kiedys z geniculata mialem, po 2 wylinkach nie ma najmniejszej roznicy,
Poradzi sobie z jedna nogoglaszczka. W koncu ma dwie... Kiedys jeden z moich pajakow tez stracil jedna nogoglaszczke - konkretnie dorosly samiec A. geniculata. bez problemu pozniej lapal swierszcze i nie mial z tym zadnych klopotow...
A jakby stracil obydwie nogoglaszczki np. przy wylince to czy by przezyl?
myśle ze tak, przeżywaja pajaki bez zębów także bez nogogłaszczeka teżby przeżyły;]
Dawaj tylko amrtwy pokarm bo z zywym moga sobie nie radzic. pozdro