Jakie terra dać dla P. Murinusa. Chodzi mi tutaj o sposób zamykania. Od góry, od boku (przesuwane szyby, czy takie otwierane 1 skrzydło?). Proszę o sugestie. Sprawa pilna bo jutro po szkole od razu kupuję... :)
Wersja do druku
Jakie terra dać dla P. Murinusa. Chodzi mi tutaj o sposób zamykania. Od góry, od boku (przesuwane szyby, czy takie otwierane 1 skrzydło?). Proszę o sugestie. Sprawa pilna bo jutro po szkole od razu kupuję... :)
przesuwane raczej nie, ja osobiście bym proponaował otiwrane od góry, zawsze używam takich terra, a jeżeli chodzi o przesuwane to też od góry, a nie od boku
Także używam otwieranych z góry, (zawsze jest czas na zamkniecie terra kiedy pajak biegnie po scianie) i uważam to za dobre rozwiązanie.
ja mam otwierane do góry jak narazie sprawuje sie dobrze
Trudno zdarzyc przed biegnacym murinusem :)
Na jakiej podstawie to mówisz ironkapela? Przecież nie masz Murinusa. A co do zamykanych od góry, to jaki jest sposób zamknięcia? Możecie dać jakieś zdjęcie terra?
Chodzi to tekie otwierane "od góry"?
http://img4.allegro.pl/photos/400x30...92405/39240566
nie nie nie, to zdjęcie przedstawia otwieranie DO góry, a nam chodzi o otwieranie OD góry czyli masz jakby drzwiczki na silikonie lub zawiasikach, tak jabyś szfe przewrócił i otwierał drzwi do góry. to zjdecie pokazuje wysuwana szybe, a mi chodzi o otwieraną.
Hehehe Iron ciezko ciezko, ale licza sie ulamki sekund.
W załączniku jest cos o co mnie i Chrzanu chodzi.
Chyba mnie zle zrozumiales. To co powiedzialem miales potraktowac jako zart. Ja osobisie nie posiadam murinusow, lecz maja je moi znajomi wiec rowniez moge cos na ich temat powiedziec.
Ja mam wszystkie 4 typy, otwierane DO GÓRY jest trochę niewygodne przy obsłudze, jak trzeba ręką trzymać klapę np. przy nawilżaniu, podobnie otwierane OD GORY. O przesuwanej górnej klapie nie wspomnę, niewygodna i uciążliwa. Za najwygodniejsze uważam terra ze ściankami przesuwnymi z boku, sprawdzone u mnie na haplopelmach i poecilotheriach, więc raczej bardzo szybkich pająkach.