Mam Brachypelme smithi L5 i tylnią kończynę ma zdeformowaną i dłuższą niż druga nie wiem czy mam amputować czy nie bo jeśli to ma w genach to odrośnie taka sama i nie wiem co zrobić!!!
Prosze odpisać i z góry dziekuje!!!
Wersja do druku
Mam Brachypelme smithi L5 i tylnią kończynę ma zdeformowaną i dłuższą niż druga nie wiem czy mam amputować czy nie bo jeśli to ma w genach to odrośnie taka sama i nie wiem co zrobić!!!
Prosze odpisać i z góry dziekuje!!!
Amputować można jeżeli jest niewładna lub jeżeli jest totalnie zdeformowana. Nie widze powodu czego miala by mu krzywa konczyna odrosnąć.
ja tez mam pytanie... moja geniculata L2 stracila noge, i po wylince na L3 ma juz troche dluzsza, ale nie kompletna i zwrocona do tylu, a nie na dol... czy po L4 powinno byc juz wszystko ok? (albo po L5)
tak wszystko odrosnie moja samiczka murinusa tez stracila dwie nogi i odrosly takie jak trzeba po dwoch wylinkach
Zostaw ja w spokoju :]
zostaw ją taką jaka jest, sam się odnowi przy wylince i będzie piekna i ładna :]
Wow amputacje juz chcial robic :P Przy kolejnej wylince powino sie wszystko wyrownac ;] Chcialbys, zeby Tobie cos amputowali bo ciut za dlugie ?? :/
Jak dotychczas zaden z moich ptaszorow nie mial klopotow przed/podczas/po wylince ;] tfu tfu zeby nie zapeszyc ;]
Pozdro