Czy u wszystkich Hysterokratesów (gigas,hercules,crassipes)wystepuje roznica w ubarwieniu dorosłych pajakow ?
Wersja do druku
Czy u wszystkich Hysterokratesów (gigas,hercules,crassipes)wystepuje roznica w ubarwieniu dorosłych pajakow ?
Niekoniecznie, gdyz generalnie wszystkie Hysterocratesy sa mocno pokrzyzowane ze soba. W hodowli ciezko mowic o czystych gatunkach, jesli juz, to np H.sp "crassipes" czy H.sp "Hercules". Takze moze sie zdarzyc, ze wszystkie trzy pajaki, zekomo roznych gatunkow, beda prawie identyczne
jeśli chodzi si o prawdziwe gatunki : giges jest pomarańczowawo - ziemisto czerwony ( niewiem ,, dziwnie bzmi ale mi pasuje :P ) z niezagrubymi tylnymi nogami
crassipepsi jest brązowawo szarawy z bardzo grubymi tylnymi , szczegulnie tibia
hercules jest czarno czarny z niezbyt grubymi nogami z tyłu i jest gatunkiem zaginionym , niedostępnym w chandlu ani nigdzie indziej ,
jeśli chodzi ci o te co są dokupienia - kup najtańszego a dostaneisz to samo :] , hyba ze znajdziesz pomarańczowego gigesa to kupuj odrazu :]
a kiedys u Atraxa2 widzialem czarnego jak noc doroslego Hysterokratesa to co to bylo
jakiś crassipepsi albo "hybryda"
czarnego jak noc ... moze był po wylince swiezo?? ja widziałem na www.giantspiders.com czarnego jak smoła gigas'a (bynajmniej byl tak opisany)
Tez go widzialem i nie byl po wylince.
tak to jest z tymi pajaczkami :[