Jakie warunki u ptaszników żeby bardzo szybko przechodziły wylinki. Wiem, że temperatura wysoka, ale nie wiem jak wysoka może być żeby nie przesadzić. Jak znacie jakieś dobre przykłady warunków to piszcie.
Wersja do druku
Jakie warunki u ptaszników żeby bardzo szybko przechodziły wylinki. Wiem, że temperatura wysoka, ale nie wiem jak wysoka może być żeby nie przesadzić. Jak znacie jakieś dobre przykłady warunków to piszcie.
Jezu, zależy od gatunku... a czasami nawet od indywidualnych osobników, poczytaj opisy gatunków, tam podane masz warunki optymalne :-]
Optymalne warunki dla wiekszosci ptasznikow to 25stopni. Poczytaj rowniez w opisach danych gatunkow, ale pamietaj ze wieksza temperatur wiaze sie z czestszym spryskianiem terra. Czestosc przechodzenia wylinek wiaze sie rowniez z iloscia podawanego poakrmu.
A to ja wiem jakie warunki u ptaszników. Chodziło mi o jakiś specjalny sposób żeby kapeczke przyśpieszyć pajączkom okres między wylinkowy.
Wyzsza temperatura, optimum to 25-27 stopni, obfite karmienie- mozesz karmic ile chcesz, pajak sie nie przeje, z wiglotnoscia przy tej temperaturze trzeba uwazac- przy zbyt wysokiej i niskiej wentylacji moze pojawic sie plesn.
Jak beda mialy cieplej i czesciej jadly to beda szybciej rosnac.
a po co chcesz przyśpieszać wylinkowanie. prześpieszając jego metabolizm skracasz jego życie to ja nie wiem czy warto
moim zdaniem jak chcesz żeby pajączek szybko rósł to tem 30C tylko musisz uważać na wilgotność. Pozatym zaszybki wzrost wiąże się z przyspieszeniem metabolizmu co za tym idze pająk możę być bezpłodny.
Pewnie na handel hoduje ;P
Za wiele to sie nie dowiedziałem.
PS. Nie dla handlu, tylko dla siebie.