PST w zachodniopomorskim??
Przed złożeniem wniosku na kandydata, chciałbym dowiedzieć się na jaką skalę PST działa w obrębie województwa zachodniopomorskiego?? Czy istnieje jakiś lokalny oddział PST w obrębie tego województwa??
Interesuje mnie możliwość poszerzania swojej wiedzy oraz równoczesna pomoc innym jak również aktywne uczestnictwo w akcjach podejmowanych przez PST. Jednak w miastach, w których mieszkam Świnoujście i Szczecin, terrarystyka strasznie kuleje, nikt się nie zrzesza i wszystko jest zdecentralizowane.
Wypadało by coś w tym względzie zmienić, tylko w jaki sposób, zbierając podpisy osób chcących aby taka organizacja powstała na naszym terenie?? a może o czymś nie wiem...
Re: PST w zachodniopomorskim??
Witaj Rewja, rzeczywiście zachodniopomorskie nie jest jeszcze specjalnie widoczne w PST. Jedną z przyczyn jest zapewne utrudniony kontakt osobisty-spotkania,wynikający ze "skrajnego "położenia w Polsce.Jest Leny ze Szczecinka.Jest też parę osób z Trójmiasta.Zapewne jest tam znacznie więcej terrarystów i mam nadzieję,że wkrótce pojawią sie jako członkowie PST.Początki nie są łatwe. Zachęcam Cię do wstąpienia do PST i liczę na to,że wspólnie z Lenym zaktywizujecie ten region. Przy okazji wejdź na www.pst.org.pl
W tym roku będzie kilka spotkań,na które serdecznie zapraszam.
Faktycznie, Rewja ma rację. Jest jeszcze chyba nas paru w województwie, a więc do dzieła!.
"Skrajne" położenie?? Położenie przodujące, reszta Polski jest skrajna. Stąd bliżej do Europy niż skądkolwiek indziej !! [ :)) to dżołk - zadupie straszne]
pozdrawiam
Krzysiek
Chwilowo (mam nadzieję) mam przerwę w "działaniu" :) . Nie wiem czy poprzednie starania przyniosły jakiś skutek? W większych miastach, w sklepach zoo, z pomocą terrarystów z innych miejscowości pojawiły się plakaty informujące o PST, wraz z "instrukcją", jak wstąpić do Stowarzyszenia. Chcecie coś robić? No to do dzieła... :o) Ogłoszenia w gazetach, plakaty w sklepach zoologicznych itp. :) Jeżeli w Waszych miejscowościach istnieje miejscowa TV - tam tez można spróbować, z chęcią nakręcą program z dzikimi zwierzakami w domach, w roli głównej. Możecie podać swój tel. i pokierować ludzi dalej... trzeba tylko chcieć, a chcieć to móc :) Powodzenia ;)
Pozdro