Witam,
jeżeli zlokalizowałem sklep zoologiczny gdzie zwierzęta trzymane są w okropnych warunkach (strasznie się tam męczą) co moge w tej sprawie zrobić? Na jakie organizacje się powołać przy ostrzeżeniach, gdzie to zgłosić?
Wersja do druku
Witam,
jeżeli zlokalizowałem sklep zoologiczny gdzie zwierzęta trzymane są w okropnych warunkach (strasznie się tam męczą) co moge w tej sprawie zrobić? Na jakie organizacje się powołać przy ostrzeżeniach, gdzie to zgłosić?
teroetycznie, możesz straszyć prokuraturą, TOZ-em, ale praktycznie nic nie można zrobić
spróbuj zainteresowac tym prase, i opisz ten sklep na forum.
a moze macie numer do TOZu? :) oni powinni wiedziec przynajmniej co moge zrobic.
www.toz.pl czy www.toz.org.pl siakoś tak ;-)
możesz nie dzwoinić dyrektor sosnowieckiego egzotarium u którego w terrariach zwierzęta mają warunki jak w aushwizt jest członkiem tego towarzystwa ;-)
Napisz KONKRETNE przykłady co jest nie tak i jeśli możesz podaj telefon do tego sklepu to zadzwonię z interwencją. Może liczne telefony od rozwścieczonych klientów coś zmienią ...
Nom wlaśnie gdyby choć polowa ziomów z tego forum zadzwoniła do tego sklepu to by sie nieźle wqr i dla świetego spokoju coś z tym zrobili :)
Ja tam mogę zadzwonić
ja tez moge zadzwonic!!!
Dobra to sie dowiem o numer jak bede z Koszalinie :)
Ja jestem z Koszalina. O który sklep chodzi ?