Re: Poczatki hodowli rosei.
moja rosea lnieje srednio co 3 miesiace, pajak jest ciekawy w obserwacji duzo chodzi po terra. moja ma duzy apetyt nie ma problemow z jedzeniem, mogę Ci jeszcze powiedziec ze kolory pojawiaja sie okolo 7-8 wylinki. dokup sobie albopilosum- bedziesz mial pocieche z czestych wylinek ;]
hehe ja miałem rose przez rok *(l3) i ani razu u mnie nie wyliniała
nie można powiedzieć że pająk jest nudny to na początek.. chyba lepiej mieć.. pajączka któtóry niejest agresywny i siedzi sobie w terra żyjąc z dnia na dzień.. (na początek takiego) niżtakiego co ci ziwieje albo udziabie że skączysz na ojomie..
Jak szybko rożnie.. hehe tak szybko jak mu sie zechce.. przy dobrym karmieniu i odp temp. na początku szybko mniej więcej wylinka na miech 2 później coraz wolniej..(i tak wszystko zależy od niego więc ten miech to też przybliżenie)
Co do odrzywiania zajżyj do opisów gatunków na terraruim.com.pl
Ja trzymam moje Dorosłe w temp. 25C na noc troszke zmniejszam o 2C i tyle..
I Pamietakll lepiej żeby miała Wilgotno (mokro) to wyparuje.. niż żeby sie wysuszyła... ale że to jeszcze maluch to zaopatrz sie w strzykawke.. i spraw jedynie by było wilgotno.. :)
a jedzonko dla takiego maluch... (na Allegro ktośsprzedawał "MINI MĄCZNIAKI" takie małe badzewie podobne do mączniaka tylko że mikrusie idealne dla małych pajączków i skorpów tu masz GG do nich GG:7700860
no i Trzeba DUŻO miłości.. hehe
Pozdro
Zamiast rosei polecilbym Ci G. aureostriate - jak napisala Awikularia - rosnie troche szybciej niz inne grammostole, i jest spokojniejsza niz rosea. No i ladniejsza :D ale to juz subiektywna opinia.