http://www.pst.org.pl/forum/viewtopic.php?t=19
Wersja do druku
;)
Swoją drogą proszę wszystkich którzy mają już jakieś doświadczenia z "aferą Brachypelmową" o wpisywanie na forum PST swoich spostrzeżeń i podzielenie się doświadczeniami.
I wasze wielkie PST milczy, brak mi slow, "zdziwilbym sie gdybym mogl jeszcze sie zdziwic".
Myślisz że PST to siły szybkiego reagowania?
Aby podjąć skuteczne, miejmy nadzieje, działania potrzeba trochę czasu. Zwłaszcza w sezonie urlopowym trudno zebrać ludzi w tak szybkim czasie.
Nie widzę jednak sensu ciągnąć tej dyskusji na kolejnym forum.
Sprawa bezkręgowców jest poważna i uważam że na niej wszyscy powinniśmy się skupić. Nie szukać konfliktów tylko działać wspólnie. No cóż, każdy jednak ma prawo do własnych poglądów...
ale mnie chodzilo o to ze nikt nie pofatygowal sie by cos kliknac na forum a nie o to by zaczeli dzialac oni nawet nie maja czasu by ludzia odpisac
Ja nie widze potrzeby wpisywania po raz kolejny tego samego na forum PST, co jest napisane w dziale "Rejestracja, CITES". MOzna sie pofatygowac, i poczytac tam...
Nazer, pierwsza odpowiedź pojawiła się w niedzielę - po trzech dniach - to chyba nie tak późno zważywszy na weekend. Oficjalnych informacji o podjętych działaniach można się spodziewać w czwartek - po zebraniu zarządu.
Awi, jasne że nie proszę o przepisywanie tego co już jest w wątku na forum TCP. Chodzi o kolejne sygnały, być może z innych części kraju.
niemozna sie czepiać ze odpowiedzieli po 3 dniach bo naprawde ludzie maja co robić a nie siedzieć na forum na którym nigdy sie nic nie działo .
Jak widac "organizacja" Salamadra nie ma pojecia o nowych przepisach a cóż za problem to ich obiążyc kosztami postępowania
dostana po d....e to im sie odeche takich akcji
najgorsze jest to że i pojęcia nie ma ani policja ani prokuratura ani urzedy ochrony środowiska w miastach - wychodzi na to ze jedyna osobą mającą pojęcie jest "pan" ( ci co grają w karty wiedza jaki jest zamiennik) kala z salamandry spełniający sumiennie obywatelski obowiązek