Jak w temacie.
Wersja do druku
Jak w temacie.
poczekac na L3-4-5 nie rozroznisz sa prawieidentyczne:)
Ja cambridgei wiem jak wyglada bo mam 4 szt ale teraz chce sie zamienic chromka L5 samica za 5 szt irmini i boje sie zeby gosc nie wyslal mi cambridgei zamiast irmini. Czy mi sie wydaje czy irminia ma ciemniejszy karapaks ?
po zdjeciach wg ciemnosci/jasnosci nie ocenisz, bo zalezy od warunkow oswietleniowych.
najlepiej poczekac do L5, ale generalnie, jesli pajaki sa najedzone, da sie zobaczyc, ze u cambridgei te wzorki zaczynaja sie troche nizej (w sensie dalej od karapaksu) i poprzedza je taki szerszy wzorek (tutaj na tej fotce taki jakby zielony, ale generalnie on jest lekko pomaranczowy). Irminia ma wielkosciowo takie same te wzorki.
Kak jesli chodzi o ten wzorek to faktycznie, u cambri zaczyna sie nizej. Ok dzieki wielkie. Pozdrawiam
Daj sobie oby dwa obok siebie. Każdy by je odróżnił.
Masz tu fotke mojego cambri ja byl L2 Gdzies byla tutaj jest fotka irmini gdzie ma bardzo ciemny głowotlów cambri takiego nigdy miec nie bedzie - tym bardziej ze L2 ma go bardzo jasnego...
Po co mi dajesz zdjecia cambridgei jak mam 5 sztuk tego pajaka :| Tylko sie pytalem czy sa jakies roznice miedzy cambridgei a irminia a nie prosilem o zdjecia...