witam muj morinus stracil drugie odnoze od konca jest po 6wylince czy odrosnie mu noga?? dziwnie sie teraz zachowuje jest jakis osowialy czy wie ktos jak mu pomuc?? z gory dziekuje
Wersja do druku
witam muj morinus stracil drugie odnoze od konca jest po 6wylince czy odrosnie mu noga?? dziwnie sie teraz zachowuje jest jakis osowialy czy wie ktos jak mu pomuc?? z gory dziekuje
po pierwsze pisze sie "murinus" po drugie odrosnie mu noga bez obaw tylko po nastepnej wylince bedzie zapewne chuda dopiero za 2-3 wylinki bedzie wygladac tak jak pozostałe
Odnoze odrosnie mu po ok 2 wylinkach,co do osowialosci to przyczyna moze byc wlasnie utrata odnoza.Jesli stalo sie to dzis to mozesz profilaktycznie umiescic go w pudelku z wilgotnymi reczniakmi aby zapobiec infekcji.Mi dwa pajaki utracily odnoza i trzymalem je normalnie w terra,ale lepiej chuhac na zimne :]
ja mam irminie bez 3 nog z jedenej strony od jakichs 2 tygodni. teraz przeszla wylinke i moze ze 2 mm kazdej nogi odroslo. Mam nadzieje ze po nastepnej wylince beda juz dluzsze i pajak nie bedzie sie meczyl bo teraz siedzi caly czas schowany a pokarm daje mu martwy :/
kazdy pajak ma inne usposobienie wiec moze poprostu zaczal sie zachowywac normalnie :) a co do nogi to odrosnie mu po kilku wylinkach z poczatku bezdie taka mala i chuda, pozniej po kilku wylinkach bedzie ladna, masywna oraz kudlata :)
Z MOIM BYLO DOKLADNIE TO SAMO
JUZ PO NASTEPNEJ WYLINCE ODNOZE ODROSLO ALE BYLO CHUDSZE I MNIEJSZE OD INNYCH
A PO KOLEJNEJ WROCILO DO NORMY;P