-
Odmiany barwne
siema wszystkim.
mam nominalna forme gekona lamparciego od niedawna ale juz mi sie spodobaly te jaszczurki i mam zamiar dokupic sobie ich wiecej, lecz teraz jakies ciekawe odmiany barwne. Interesuje mnie co to jest za odmiana ktora zamiescilem w zalaczniku?? prosze o podanie nazwy tej odmiany i czy jest ona dostepna w naszym kraju,a takze prosze o nazwy innych ciekawych form barwynch gekonow lamparcich
z gory dziekuje
Pozdrawiam Nazer.
-
Re: Odmiany barwne
lavender, dosc rzadki, niewiele rozniacy sie od nominalnego, najladniejszy przy niebieskiej swietlowce (tak jak z rybkami)
-
mam takie pytanko czy z tym "normalnym" lamparcikiem mozna trzymac lamparciki innych kolorów?? dzieki
-
Mozna. Chyba ze zalezy Ci na rozmnazaniu i czystosci kolorystycznej to wtedy nie powino sie laczyc. Jesli Ci na tym nie zalezy moga byc. (oby to nie byly dwa samce!)
-
mozna laczyc odmiany barwne z nominalnymi. jesli sie rozmnoza to ich potomstwo bedzie wygladalo "nominalnie" ale beda nosicielami genu odpowiedzialnego za nietypowe umaszczenie. tzw. Het'y czy heterozygoty
-
Pepre a czy ten gekon w zalaczniku to nie jest high yellow?? ja mam dwie identyczne samiczki i bylem swiecie przekonany ze to sa high yellow
-
obawiam sie ze gekon zamieszczony w zalaczniku jest standardowy, sprytnie umieszczony pod swiatlem ultrafioletowym.Na pewno nie jest to lavendar, jak sugeruje pepre.Jak sama nazwa wskazuje ni jak nie jest to kolor lawendowy
-
Nprmalny to to napewno nie jest, jestem na 90 procent pewny ze jest to high yellow, poniewaz mam takie dwie sztuki.
-
u gekonow roznica pomiedzy lavender nie jest tak rzucajaca sie w oczy jak np. u wezy. ja wciaz stawiam na to ze jest to lavender albo cos nazywane "blue" ktore istnieje tylko przy niebieskiej swietlowce;) zreszta lavender wtedy tez ladniej wyglada. albo tak jak mowi eublepharis, zwykly gek, podstawiony pod niebeiska swietlowke. (tak jak z rybkami sie robi by ladniej wygladaly)
eublepharis - co z tymi carrot tail'ami?(jakos odp. na mejl nie dostalem) ile % carrot tail? jakiej wielkosci?
-
To mozecie mi zamiescic tu zdjecie gekona lamparciego high yellow? bo juz sam nie wiem co mam:)