Witam mam jeszcze jedno pytanko czy w terra z lampartami moge umiescic malutki wodospadzik czy nie zabardzo???????
Wersja do druku
Witam mam jeszcze jedno pytanko czy w terra z lampartami moge umiescic malutki wodospadzik czy nie zabardzo???????
czesc
raczej nie ponieważ wodospad zwiększałby wilgotnosc w terra a wogóle nie pasowalby do (półpustynnego) wystroju terra :))))
pozdro
NO tak ale jezeli bylby obieg zamkniety????? moze by to ladnie wygladalo
pustynia i malutki wodospadzik cudo aha i lamparty powinny miec 40-60 wilgotnosci moze by sie tak znaczaco nie podniosal??????!!!!!
skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz .... totalny brak gustu
czlowieku czy ja mowie ze wiem lepiej forum jest po to zeby pomagac ludziom w probkemach i w niewiedzy ja mam problem pozatym jak masz pisac takie głupstwa to sie nie wypowiadaj!!!!!!!
:)
zgadzam sie z pawlem, wodospad w cieplym terrarium napewno podniesie wilgotnosc w terrarium, a zbyt wysoka wilgotnosc niz tego gekon wymaga, moze spowodowac roznego rodzaju infekcje, grzyby... Ponadto woda z wodospadu musialaby splywac do jakiegos pojemniczka glebszego (conajmniej na tyle glebokiego by schowac filtr/pompke. gekony lamparcie nie potrafia plywac.
Piotr dzieki za pomoc juz napewno nie zaloze wodospadu przerazilo mnie to z tym zbiornikiem naprawde jeszcze raz dzieki!!!!!!!
pozdrawiam
a swoja droga jak ty chcesz zamontowac taki wodospadzik? tzn jak to bedzie dzialac, ze wola leci itd.. :)
istnieje cos takiego jak zamkniety obieg woda wpada do zbiorniczka a z tamtad jest z powrotem wypompowywana w biofilu sa takie pompki :) tak by to wygladalo:)
pozdrawiam
aha, ok:) troche tandetka zalatuje :)))))0