Re: samodzielna autotomia?
Hmm to żeczywiście dziwne że sama go odżuciła:(Miejsce zostaw tak jak jest ,a na ogon troche poczekasz ale spox!Teraz dobże ją karm to szybciej będzie rosła i szybciej wylinka za czym idzie ogon:]
ja skolei slyszalem, ze jak ogon odpadnie to trzepa posmarowac tylko nie wiem czym w celu zdezynfekowania miejsca krwawiacego, ale moze tak nie jest, jak cos to prosze o sprostowanie
miejsce nie krwawi, jezu nie moge poprostru patrzec na gekona bez ogona skręca mnie taki widok
mialem taki przypadek...:(
moja samice zrobila podobnie, nie bede wnikal w przyczyny ale teraz ogon jest o polowe krotszy, groby i rozowy... rzecz stala sie okolo pol roku temu i zwierzak nadal nie jest taki piekny jak byl... wspolczocie
ale jak, sam, nie mieszka z innym gekiem, jak to sie mogło stać, nie rozumiem...
a druga sprawa to to że jak ma parke gekonów i śpia np. razm w kokosie i czasem widze że ona ma łapke na jego ogonie to czy on wie że to nie jest zagrożenie i nie odrzuca odona czy jak to jest?
Pewnie że wie!!!Moja samica samcowi nieraz na ogonie lerzy czy chodzi ponim on usiłuje wstać ale wie że to ona i ją podszczypuje żeby zlazła z nigo:]