czy to normalne czy nie??
słyszalem już rózne wersje i chciałem wkońcu usłyszeć tą prawdziwą
jak coś to jak to leczyć
wystarczą regularnie witaminki??
Wersja do druku
czy to normalne czy nie??
słyszalem już rózne wersje i chciałem wkońcu usłyszeć tą prawdziwą
jak coś to jak to leczyć
wystarczą regularnie witaminki??
bardzo sie rzesa?? jak tak to to zaczatki krzywicy, i podawaj wiecej wapnia, a jak lekko to mojemu tez sie trzesa, le wapnem sprobuj to tez wyeliminowac, nie dopusc zeby sie rozwinelo
tak lajtowo jak włącze na noc UV to na nastepny dzień jest ok gekon ma juz 5 latek wiec to chyba nie moze byc krzywica pozatym czaszke ma twardą jak skała :)
teraz nie właczam UV cały czas bo samiczka mi jajeczka zniosła a na samca UV działa ja feromony albo afrodyzjak :)
uv na noc???
Tomek, nic sie nie przejmuj, to normalka :) Jednym się trzesą mniej, innym bardziej, musisz tylko pilnować żeby nie ZA bardzo się częsły. Jak zaobserwujesz u sowjego pupila że kiedy stoi częsie sie mu równiez głowa to wtedy możesz powoli zacząć panikować, narazie poprostu rególarnie podawaj wapno, nic więcej zrobić nie możesz...
tak
a jak sie glowka trzesie to co ?
wogole... zeby gekon byl zdrowy to co mu jeszcze podawac ?
podaje swierszcze 1-2-3 dziennie zalezy, witaminki 2 razy w tyg.
i teraz zaczne wapno.
cos jeszcze ?
najgorsze to ze gekonik mi nie powie czego mu brak :(
czy to aby napewno dobry pomysł? UV powinna się świecić przez dzień, nie przez noc.
Sluchaj, jak masz oswiatlenie w dzien a UV w nocy, to kiedy ten gek jest aktywny, robisz mu noc polarna i nie swiecisz przez tydzien, i znowu potem 24 na dobe??