Ja nie widzę żeby mój gekuś coś pił. Czy to normalne??
Wersja do druku
Ja nie widzę żeby mój gekuś coś pił. Czy to normalne??
hmm ja widzialem tylko raz jak moj gek pil wode a jak narazie nie wyglada jak wysuszony kartofel :P jesli boisz sie o jego kondycje z braku wody mozesz spryskac terra ale uwazaj wtedy na wilgotnosc albo poprostu na poczatku zobacz czy wydala mocz(ta mniejsza biala kupka) pozdro
geki często piją w nocy lub pod wieczór. jak chcesz zobaczyć, to usiądz sobie gdzieś blisko terra po wyłączeniu światła w pokoju
bazyl pare razy dlugo czekalem w nocy ;P no ale pewnie tak jest ze nie widze bo by sie gekus odwodnil pozdro
a ja dzisiaj przywiozłem 2 młodziutkie geki i już sie w wodzie "pluskały" hehe
Pawllo, to go pocieszyłeś:)
Ja tez nigdy nie widzialem zeby moj gekonek pil wode, albo sie plukał. Ale jak zraszam terrarium to nieraz zlizuje wode ze swojego ciala.
Ja jak znalazłem swojego gekona po 2 dniach wsadziłem go do jego terrarium podszedł do miseczki z wodą i zaczął pić, chłeptał ją jęzorem jak pies z pół minuty i poszedł spać:) Tylko wtedy widziałem jak pił z miseczki, z szyby i kamieni to też widzę jak piją ale ze swoich ciał wogóle nie zlizują.
ja tez raczej nie widziałem ze coś pił ale czasami siedzi w misce z woda i sie pluska