Sluchajcie mam geka. Dzis miija 3 dzien i tak wczoraj wzucilem mu dwa koniki polne i narazie jak siedzialy tak sa:( Nawet ich nietknal ... Po jakim czasie zacznie jesc i kiedy wam zaczely jesc ??
pozdr
Wersja do druku
Sluchajcie mam geka. Dzis miija 3 dzien i tak wczoraj wzucilem mu dwa koniki polne i narazie jak siedzialy tak sa:( Nawet ich nietknal ... Po jakim czasie zacznie jesc i kiedy wam zaczely jesc ??
pozdr
mój nie jadł tydzień i nie zadawałem takich pytań na forum:) pewnie zrobił sobie krótką głodówke
jaka głodówka... normalka- stres :]
Nie ma na to reguly kiedy zacznie jesc. Ajezeli jest to jeszcze mlody osobnik to lepsze beda swierszcze gdyz koniki maja twardszy pancerz.
Ale nic mu sie nie stanie jak zje konika polnego ?
Koniki tesh moga byc, ale swierszcze beda lepsze dla mlodego osobnika.
Plz piszcie bo chce sie dowiedziec kiedy wasze geki zaczely jesc..
Kup małe świerszcze - koniki mogą być za duże.
Z tego co wiem jak robal jest za duzy i za twardy to może wypaść kloaka a to kłopot.
Narazie to w ogole niechce jesc:/ i to mnie baaaaardzo martwi... Jak zje chociaz jednego pasikonika to dopiero mu kupie swierszcze bo niechce marnowac ..
Nie panikuj, tylko spokojnie czekaj. Jak zgłodnieje, to w koncu zje. Nie ma powodu do obaw, no chyba,że można będzie się na nim uczyć anatomii, ale do tego gwarantuje Ci, nie dojdzie. Czekaj cierpliwie, a zobaczysz, że bedzie miał apeptyt.