mam problem przed chwilą uciekł mi gekon co mam zrobić gdzie szukać drzwi od pokoju są zamknięte więc nie ucieknie pokuj ma wymiary 2x4 ale mysle o otwarciu okna i włączeniu kalorywfera powinien chyba przyjść
Wersja do druku
mam problem przed chwilą uciekł mi gekon co mam zrobić gdzie szukać drzwi od pokoju są zamknięte więc nie ucieknie pokuj ma wymiary 2x4 ale mysle o otwarciu okna i włączeniu kalorywfera powinien chyba przyjść
Jezeli otworzysz okno to napewno przezyje. Szukaj w najwiekszych zakamarkach, pod luzkiem szafa wszedie tam gdzie zdolal by sie przecisnac. Raczej powinien byc na ziemi bo nie maja w naturze wspinania sie takze powodzenia.
mój zawsze ucieka w szpare miedzy łózkiem a scianą, jeśli masz jakąś przestrzeń pod łózkiem pewnie tam jest ale jest też prawdopodobne że jest gdzies pod/za szafką obok terrarium, może nawet za samym terra...mi geki uciekały już z 7 więc sie nie martw, jak się sprężysz to znajdziesz ;), poza tym za wszelką cene nie otwieraj okna, gek może być na jakiejś półce i w jakiś dziwny sposób skoczyć na parapet a stamtą prosta droga na dwór, gdzie już go raczej zywego nie znajdziesz (jeśli wogóle)
Sprawdż pod płytami przypodłogowymi jeśli jest w nich jakaś szpara lub dziura.
Przede wszystkim to powinny być ciemne zakamarki...Pozdrawiam!