Ma pytanie czy pryskac w terra lamartowi np co drugi dzien czy co dziennie czy wogóle mu nie pryskac.Do tej pory pryskałem mu tylko przed wylinka.Z góry dzieki za odp
Wersja do druku
Ma pytanie czy pryskac w terra lamartowi np co drugi dzien czy co dziennie czy wogóle mu nie pryskac.Do tej pory pryskałem mu tylko przed wylinka.Z góry dzieki za odp
Najlepiej spryskiwac codziennie wieczorem po zgaszeniu oswietlenia co przypomina w naturalnych warunkach pustynny opar. Tylko zebys nie zrobil mu blotka. A wystarczylo by poczytac opis i FAQ zamiast zakladac nowy temat.
zmierz higrometrem. z tego co czytalem to wilgotnosc ma oscylowac wokolo40%, wiec bedziesz wiedzial czy masz pryskac czy nie
Pryskaj , pryskaj . a masz pojemniczek z woda ?? jesli nie to musisz pryskac moj gek pomimo , ze ma pojemniczek z woda woli spojac woge z szyb ktore raz dzinnie mu zraszam :D
powodzenia
Ja pryskam co 3 dzien obficie.. Raczej bym pryskal na twoim miejscu
w sumie zalezy jak kto woli :]
ja swojemu ani razu jeszcze nie pryskalem, ma tylko miseczke z woda(tu problem wlasnie czy gek pije z miseczki:D moj tak;) wczoraj mial wylinke i bez problemowo mimo ze nie pryskane:] pozdro
miseczke z woda ma, pije z niej chetnie ale od jakiegos czasu nie zchodzi mu wylinka z tylnej czesci ogona ale tylko z tylnej reszta ładnie zochdzi Ale dzieki za rady
Ja tam zawsze pryskam, geki.Mam trzy i są młode więc wylinki są czesto,
W terra mam normalnie 27% wilgotności - staram sie utrzymywac na poziomie 40-50%. Kupie sobie foggera i ustawie na wieczory.
Jeden z geków ma kłopot z wylinką więc mu sie przyda a reszcie nie zaszkodzi.