Chcem zrobić okses spoczynku moim gekonom, ale bede to robił pierwszy raz wiec mam kilka pytań. Jak mam obnizyc temp w terra do 14 stopni?, w pokoju mam koło 21 a taka temp bedzie za wysoka. dodam ze skruciłem im juz dzień do 10 godzin
Wersja do druku
Chcem zrobić okses spoczynku moim gekonom, ale bede to robił pierwszy raz wiec mam kilka pytań. Jak mam obnizyc temp w terra do 14 stopni?, w pokoju mam koło 21 a taka temp bedzie za wysoka. dodam ze skruciłem im juz dzień do 10 godzin
1. przenies terrarium w inne, chlodniejsze miejsce
2. wsadz geka do tymczasowego terra jesli obecnego nie mozesz przeniesc w inne miejsce
tak naprawde wydaje mi sie ze obnizanie do tak niskiej temp nie ejst konieczne, duzo ważniejszym elementem jest rozdzielenie obu płci w dwoch terrariach na okres spoczynku. wowczas powinny ci nawet temperature wybaczyć;)
Najchłodniejszym miejscem w moim domu jest nie ogrzewany pokój, ale tam temperatura wynosi 17 stopni, czy to wystarczy?? Acha i czy jak nie moge rozdzielic gekonów do osobnych terrari to mógłbym rozdzielic terrarium na dwie czesci jakas płyta?
A czy taki okres spoczynku jest absolutnie konieczy?
Pomaga gdy chcesz rozmnazac gekony.
Pozdrawiam,
Piotrek
Ale nie jest konieczny. Zalecany:D
zalecany u starszych :) młode lepiej nie zimować :)
roździelenie płci do różnych terrari, a co to da (wybaczcie jestem niedoświadczony) a jęsli to tak ważne t czy np. można by było załozmy samca włozyć do jednego mniejszego terra (duzo mniejszego) i włozyć je do tegop włąściwego zeby z tamtad brał ciepło itp.?