Jaki skonstruować inkubator do jaj gekona??? Proszę pomóżcie, bo mi się jaja zepsują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wersja do druku
Jaki skonstruować inkubator do jaj gekona??? Proszę pomóżcie, bo mi się jaja zepsują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szukac ci sie nie chce?:>
http://switult.webpark.pl/
Dział ROZMNAŻANIE
A więc tak jak na fotce,akwarium z wodą , grzałką podłączoną do termoregulatora.2gi pojemnik z Vermikulitem i czujnikiem z termoregulatora + termometr.Najlepiej jak by był też Higrometr do mieżenia wilgotności,bardzo dobre są takie elektroniczne co mają Higrometry i termometry. Niemożna zapomnieć o szybie zakrywającej góre ułożonej pod kątem ,na fotce mam na zwykłym korku ale jak jest za mała wilgotność i ciepło można ułożyć na samych kablach z grzałki i czujnika od termoregulatora, zmniejszymy kąt co poprawi wilgotność i temperature inkubacji.To chyba wszystko,co do temperatur to masz wszędzie napisane ale taki przedział min imax 24-32stop C.przy wilg ok 80%.
Życze sukcesów w inkubacji.:)
2ga fotka inkubatora
Ostatnia i już nie męcze.
Pozdrawiam
ŁADNY :)
Witam. Zgadzam sie z jartur'em :D Nie chce Ci sie szukać ! Ale ta stronka jest dobra, stronka a w zaszdie ten schemat! Sam robiłem podobny inkubator, wiec jakbyś mial jakieś pytania to napisz. Pzdr