Re: raz jeszcze kanibalizm;(
no niestety takie sa świerszcze
miałem takie problemy ale teraz mam terr dla nich spore dosc z siateczka na górze
no i powiem ze w jednym koncie dałem płatki owsiane po srodku dałem wapno z skorupek od jajek dobrze zmielone i na drugim koncie pokarm dla ryb no i na srodku wytłoczki dosc sporo a po drugiej stronie terrarium dałem torf zeby sie nie łączył z pokarmem bo by była plesn raczej no i na te płatki kłade pokrywke od słoika i wniej codzienie daje cos innego raz pomidora ogółka :P itd ....... saŁATE ITD
i dałem im kubeczek w ktorym wsadziłem gąbke i wlewam wode a gabke poto zeby sie nie topiły mozna tez sama gabka do tera wzucic ale wtedy woda moze sie wylewac a tak to mam w kubeczku
no i narazie z zagryzaniem mam spokoj !!! zrob jak napisałem jak nie pomoze to pytaj dalej :( bo ja niefiem
udanej hodowli 3maj sie powodzenia
Nara
troszke z innej beczki - odradzam szynke... to sama chemia... latwo moze swierszczowi zaszkodzic...
te papierki po jajkach to wytłaczanka ;) A niestety kanibalizm nawet sie zdaża czasem jak mają pokarm :(
moje też były kanibalami przez to strasznie sie do nich zniechęcilam i teraz kupuje po 2-3 sztuki...ale nie sadzicie że kanibalizm moze byc specyficzną reakcją na zamkniecie... może to ich swierszca klaustrofobia;) pozdr