Witam! Zaczynam przygodę z pająkami i chce kupić świerszcze. Ale jest kilka gatunków i nie wiem który byłby najodpowiedniejszy dla nich. Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie . czy raczej jest im to absolutnie obojętne?
Wersja do druku
Witam! Zaczynam przygodę z pająkami i chce kupić świerszcze. Ale jest kilka gatunków i nie wiem który byłby najodpowiedniejszy dla nich. Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie . czy raczej jest im to absolutnie obojętne?
nie mam znaczenia jaki gatunek swierszczy wybierzesz warzne jest by nie karmic cały czas takim samym pokarmem
Jest znaczenie.
Najlepsze na początek są świerszcze domowe (Acheta Domesticus) i świerszcz kubański znany jako czerwonogłowy (Gryllus Assinis).
Unikaj śródziemnomorskich, polnych i bananowych.
Mefisto napisał(a):
> Jest znaczenie.
> Najlepsze na początek są świerszcze domowe (Acheta Domesticus)
> i świerszcz kubański znany jako czerwonogłowy (Gryllus
> Assinis).
> Unikaj śródziemnomorskich, polnych i bananowych.
>
Pierwsze slysze !!! Niby dlaczego powinno unikac sie innych gatunkow ?! Karmilem swoje pajaki roznymi swierszczamie i jakos nie zauwazylem nic dziwnego.Moglbys mi wyjasnic swoja teorie ??
Khem, zawsze jesteś taki zadziorny. :|
Niby dlatego NA POCZĄTKU powinno się unikać tych trzech gatunków, że są trudniejsze w hodowli od wymienionych na początku.
Moja wypowiedź nie miała nic wspólnego z samym skarmianiem.
Kapujesz?
Nie jestem zadziorny,tylko zdziwiony.Twoja odpowiedz mnie zaskoczyla to wszystko.Tak na marginesie to pytanie bylo o gatunki swierszcza do skarmiania,a nie w sensie hodowli,wiec tym bardziej jestem zdziwiony.Pozdrawiam.
Spoko.
Po prostu nie wyraziłem się wystarczająco jednoznacznie. :)
A niby dlaczego są trudniejsze w hodowli ?
Ja bym przestrzegał tylko przed polnymi, bo są najgłośniejsze. Reszta jest OK.
P.S.
Uwaga ja nie jestem zadziorny. ;-)
Na przykład ze względu agresywność i kanibalizm.
Nie ma znaczenia jakie świerszcze, po co taki zament siejesz w głowie młodego terrarysty:P