Pytanie odnośnie tego gatunku ... czy jest mozliwe cih życie w warunkach domowych tzn. czy jakby uciekło kilka(naście) sztuk to czy można się spodziwać inwazji czy raczej "na wolności" nieprzezyją ??
Wersja do druku
Pytanie odnośnie tego gatunku ... czy jest mozliwe cih życie w warunkach domowych tzn. czy jakby uciekło kilka(naście) sztuk to czy można się spodziwać inwazji czy raczej "na wolności" nieprzezyją ??
Nie mam tego gatunku, ale z tego co wiem mają największe wymagania pod względem wilgotności.
Jeśli mieszkasz w bloku, CO powinno je wykończyć (u mnie padały madagaskary i Blaberus'y jeśli uciekły).
Ano mieszkam w bloku :] Mam zamiar zaczac hodowle i mam nadzieje że nierozniosa sie po wszystkich 60 mieszkaniach w moim bloku :D:P
Dodatkowe pytanie czy te "mendy" chodza po szybach ?? tzn. czy mogłby być trzymane w akwa czy niebardzo :]
Skubance chodza bo szybach i to dosycdobrze akwa ale raczej czyms przykryte bo inaczej ich juznie zobaczysz:P a i pare sztuk mi zwialo i inwazja jak narazie nie mam
Owszem - są wrażliwe i potrzebują wysokiej wilnotności. Młode żyją w torfie, imago preferują scianki terrarium.
To świetni lotnicy - już nie raz je łapałem po pokoju (zwykle jak na firankach lądowały). Polecam - piękne karaczany.
morda mogą spowodować "inwazje" czy raczej niemam sie o co martwić :]
Nie masz się o co martwić. Mi zdychały w pudełku jak miały za niską wilgotność to co dopiero luzem w domu... nie obawiałbym się.
morda dzięki :]
A one nie lataja przypadkiem ?