Dzisiaj kupiłem maszke samiczke ok 4-5 tygodni wpuscilem ja do akwa z samcem ale on ja gryzł poczym na nia wskakiwał nie wiem dlaczego ja gryzl czy tak sie odbywa kopulacja? Dziekuje za odpowiedz.
Wersja do druku
Dzisiaj kupiłem maszke samiczke ok 4-5 tygodni wpuscilem ja do akwa z samcem ale on ja gryzł poczym na nia wskakiwał nie wiem dlaczego ja gryzl czy tak sie odbywa kopulacja? Dziekuje za odpowiedz.
Kopulacja odbywa się bez gryzienia. Po prostu niepotrzebnie władowałeś obcą mysz na terytorium samca. Teraz na wszelki wypadek wyjmij obie z pojemnika, umyj go i wymień ściółkę - tak aby samiec stracił nieco pewności siebie i nie bronił terytorium. Być może nic się nie stanie, ale zrób to na wszelki wypadek. Gryzonie najlepiej łączyć w obcym dla wszystkich miejscu.
Poza tym 4-5 tygodni to trochę za wcześnie. Ja łączę w wieku koło 8 tygodni.
Dorosłołą samicę też gryzł jakiś głupi samiec wpuszcze go jutro to terra samic i zobacze co stego wyniknie
nie głupi, tylko to jego normalne zachowanie... broni swojego terytorium....
może wypadało by się trochę zainteresować zwierzątami które zamierzamy hodować?
U mne tak samo bylo .Nieprzejmowalem sie tym tylko wpuscilem tego samca na jakies 3 dni , a potem wyjalem.I po jakis 2 tyg widac było juz brzuch u samicy.
Ja tak samo mialem jak wpuscilem nowa dorosla mysz do samca i 2samic... przez niemalze caly dzien mysz lazila i sie oswajala z tamtymi, a co podeszla blizej to byla przeganiana... ale w nocy juz sie przyzwyczaily i teraz juz mam z niej male...
I rowniez mysle ze ta twoja mysz jest jeszcze za mloda na rozmnazanie
Bedziesz mial tak jak ja problemy z ciaza...
Kiedys moja mysz byla w ciazy ale nic z tego nie wyniklo... (tak jakby poronila), pozniej urodzila zaledwie 3male... teraz dopiero otzymuje odniej od 9do nawet 14myszy...