Re: No co z tymi myszami ??
wpusc i ja z nim zostaw:P jak beda chciały to beda sie stukały, przeciez samca mozesz trzymac cały czas z myszami;)
Ide je właśnie wpuścic najwyzej jak sie bedą gryzły to go wyciągne :)
Jak narazie sie wstrzymam bo samica jest zapłodniona przez innego samca.
To, że jest zapłodniona nie przeszkadza w łączeniu z następnym samcem, tym sposobem będzie znowu zapłodniona natychmiast po porodzie. Tylko nie wpuszczaj samicy DO samca, ani odwrotnie. Posprzątaj pojemnik, wymyj sprzęt, wyjmij na trochę starego lokatora i dopiero je połącz.
Ona byla zapłodniona jak ja kupiłem więc w akwarium jest tylko ona i już niewiem jak mam dopuścić wsadzić samca do samicy ?? Bo napisałeś
Cytat:
Tylko nie wpuszczaj samicy DO samca, ani odwrotnie.
masz je wpuścić naraz do nowego akwarium... czyli np. zmień trociny w tym starym wymyj i wpuść je...
a wogóle skad wiesz ze jest zapłodniona ?? USG ?:]
Widać ze jest zapłodniona teraz ide wymyć akwarium zmienie trociny i wpuszcze je razem. To nie bedzie łatwe bo te myszy śa nieoswojone.
spider13 z tego co zauwazyłem to ciąze widac dopiero jakieś 4-5 dni przez porodem... dopiero wtedy jestem na 100% pewny ze moje samice są w ciązy ... nagle robia sie megaaaa grubaśne.... a po czym wnioskujesz ze jest w ciązy ?
Ma już taki "szerszy" brzuszek ogólnie poczekam jeszcze 10 dni bo nadal samica kwiczy.