Własnie mam pod akwarium kabel grzewczy 25wat.Tylko mam za dużą temp.w powietrzu 34stopnie a na dole z 45 jak daje ręke to mnie parzy.Co zrobić bo żarówka 25wat też jest za duża a znowu 15wat za małe.Czy np kabel grzewczy 15wat był by dobry??
Wersja do druku
Własnie mam pod akwarium kabel grzewczy 25wat.Tylko mam za dużą temp.w powietrzu 34stopnie a na dole z 45 jak daje ręke to mnie parzy.Co zrobić bo żarówka 25wat też jest za duża a znowu 15wat za małe.Czy np kabel grzewczy 15wat był by dobry??
Sory na dole mam ponad 35
Ja mam kabel 25 W. Załatwiłem ten problem tak, że terraria stoją częściowo na nim. Świerszcze, jeśli mają za ciepło, przebywają na wytłoczkach lub w części bez kabla.
Nie stawiaj lepiej pudełka z jajami w miejscu gdzie jest kabel.
Ja proponuje instalacje regulatora temperatury :) Koszt ok 25pln a temperatura bedzie na stalym poziomie
pozdrawiam
najlepiej w termostat zainwestować:)
A co to jest ten regulator temperatury,termostat????????
A więc tak.Zrobiłem tak ze akwarium mam około2cm nad kablem grzewczym.Przykleiłem go silikonem do korka.I właśnie robiłem pomiary temp. i na dnie doszło mi do 32stopni teraz spoglądam i mam 31.9.I czy taka temperatura może być czy jest za duża i trzeba zmniejszyć.A tak na połowie akwarium mam minimalnie ponad 31.PROSZE O ODP!!!!!!!!!!!!!!!