dokładnie cirinea?? sa jekies pułapki skuteczne??
Wersja do druku
dokładnie cirinea?? sa jekies pułapki skuteczne??
mnie sie wydaje ze teraz to tylko je cieplo przyciagnac mi jak cos ucieknie to albo znajduje kolo kaloryfera albo w poblizu lampki ... ale zdechle gdzies pod lozkiem:D
powodzonka w polowaniu
acha zapomnialem dodac ze koniecznie trzeba wytezyc zmysly:):)
pozdrawiam
Do światła raczej nie przybiegną :-) Musi być ciemno, ciepło i wilgotno.
Najlepiej zwabiać je na mieszaninę piwa z lekko fermentującymi owocami. Nie stosowałem tego patentu na karaczany, ale na wiele owadów skutkuje, może podziała w tym wypadku.
dzieki bardzo za odpowiedzie JESTEM BARDZO WDZIECZNY POZDRAWIAM
oj widzę, że masz ten sam problem co ja...
kiedy mi uciekły i zaczęły się mnożyć w pokoju kupiłem na allegro jakieś pułapki na klej, jakąś trutkę w postaci białego kremu wyciskanego z tubki(ale chyba do niczego była) i jakieś pułapki w rossmanie z trutką. od dawna nic nie widziałem luzem więc chyba udało się je wytępić.
lepiej nie łapać ich żywych, bo może się okazać, ze się namnożą i nawet trutkami będzie trudno zwalczyć. im szybciej się je wytłucze tym lepiej!
Foxtrott nie strasz mnie :>
Mam już kilkaset całkiem ładnie wyrośniętych bestii, jakby się to rozlazło... oups!
Na szczęście walę na brzeg terrarium duże ilości wazeliny (+klapa z uszczelką).
nie straszę, ostrzegam:)
nie wiem czemu ale upodobały sobie mojego brata i jego rzeczy. raz trafił na samicę z młodymi w swoich ciuchach kiedy się rano ubierał i chyba z 3x w łóżku i pościeli wieczorem znajdywał mamuśkę z dziećmi albo same młode. w pokoju mam koło 20-21 st.C
na prawdę radze uważać z ucieczkami, zwłaszcza dorosych samic, które modą być zapłodnione już.