Jak moge szybko wychodować muszki owocowe??
Wersja do druku
Jak moge szybko wychodować muszki owocowe??
muszek owocowych nie da sie szybko wychodowac mozena je jedynie kupic gdzies np. nie lotne mutanty. ale jak wezmiesz jablko zepsute z ogrodka i wlozysz do butelki i bedziesz trzymal w cieplym to po kilku dniach moze cos sie wylegnie. albo popros ladnie kolege albo daj mu browara to da ci troche papki z jajami i larwami ze swojej hodowli
aha i takie pytania daj lepiej na dzial owady karmowe
Ja moge sie pozyzbyc jednej hodowli muszek w H... ich tam jest.
chyba raczej w CH...
;) 6 zl i Twoje:P
ja bym tez wziol ale za tak male owadi nie dam 6zl bez przesady ale to sa malutkie muszki (wlicz jeszcze koszt przesylki to minimum wyjdzie tak z 10 zl wiec sry :/ nie sprzeda ktos taniej bo to jest zdzierstwo w bialy dzien :])
No Inside taka okazja a nie skorzystaleś :P przykro mi jakby co to sie dogadac mozemy na gg ... 4156287 ;)))
Napaleńcu, spójrz na to inaczej - to nie jest 6 zł za kilka muszek, tylko za hodowlę zarodową, której będziesz używać aż Ci modliszki urosną takie duże, że nie będą wyżlin widzieć.
Właściwie każde kilka muszek jest hodowlą zarodową, o ile się nimi nie skarmi modliszek od razu.
Zdrówko,
Borek
Fajnie, że odpowiedzi były na temat :)
Cykl rozwojowy muszki owocowej w temperaturze 20-22 stopni trwa około 10 dni. Mówiąc prościej w ciągu 10 dni od wpuszczenia do butelki z pozywką (polecam DROSOMIX) muszek kluje się pierwsza partia ich potomstwa. Jeśli wpuścisz do butelki 20 muszek to mozesz spodziewac się kilkuset sztuk potomstwa.