Prosze was pomóżcie mi kupiłem 3 dni temu straszyka australijskiego i nie wiem czym go teraz karmic :( trzykrotki nie chec mi jesc nie wiem co sie dzieje
Wersja do druku
Prosze was pomóżcie mi kupiłem 3 dni temu straszyka australijskiego i nie wiem czym go teraz karmic :( trzykrotki nie chec mi jesc nie wiem co sie dzieje
po raz który jest zadawane to pytanie?? można wprowadzić jakiś zakaz zadawania takich pytań 50 razy?? przecież są opisy, a jakby ktoś się troszeczkę chociaż ciutek postarał to by wszystko znalazł na forum.
Witaj najlepiej bedzie jak bedziesz je karmil liśćmi truskawek, liśćmi jeżyn (trudno je teraz zdobyć ale są odmiany zimozielone).To jest pewne że będą jadły.Wiem sam wypróbowałem :).Powodzenia!!!
powinieneś troche wcześniej pomyśleć o jedzeniu dla podopiecznych
Powinienieś wpierw poczytać o gatunku, przygotować terrarium i pożywienie, a potem kupić owada. Zerknij na opisy gatunków na tej stronie i na Phasmodea. Coś na pewno znajdziesz.
?Co? ?WY nie WIECIE CO IM dawać?!? ?To JACY z WAS HODOWCY?!? Jest wiosna, prawda? Są pędy i listki, prawda? Jest roślina którą zwie się płaczącą, prawda? A ona smakuje straszykom i patyczakom!!!!!!!!!!
nie mów tu kto jest hodowcą a kto nie bo od oceniania jest rating. a poz tym jak sam nick wskazuje (novy) - jest to niedoświadczony hodowca. też wkurzają mnie ciągłe posty o tym czym karmić straszyki, ale bez przesady - nie trzeba od razu mówić "jacy z was hodowcy". a co do płaczącej to chodzi ci o wierzbę?? jeśli tak to pierwsze słysze, że daje się ją straszykom.
Najlepiej to chyba dać jeżynę.
spokojnie chłopie..... np. u mnie nie widziałem na wierzbie jeszcze jakichkolwiek oznak zycia poza baziami na niektórych odmianach. Pozatym młode liście mogą zawierac toksyny ale nie koniecznie muszą one szkodzić straszykom.
No i o jednego przyszłego hodowcę miej. Heh :/