mam pytamnie na odwloku mojego straszyka zrobilo sie jakby pogrubienie co to moze byc??
Wersja do druku
mam pytamnie na odwloku mojego straszyka zrobilo sie jakby pogrubienie co to moze byc??
A po której jest wylince?? Bo jak imago to chyba będzie składać jajeczka. A jaki to straszyk?
moze to po prostu samiec, a pogrubienie po wewnetrznej stronie odwloka moze byc jego narzadem :-)
Jak mamy Ci pomóc jeśli nie powiedziałes nic czyli gatunku i wieku straszyka, wyglądu, wielkości i miejsca tego "pogrubienia"?
eee sorki...
to bedzie tak jest to straszyk kolczsty po okolo 5-6 wylince. jest to na koncu jego odwloka (wczsniej tego nie bylo!)
Czyli masz ładnego samca :-)
a i jeszcze na nim jest pasek.... (na calym straszyku)
hehe to znaczy że masz samca straszyka kolczastego:) wrzuć www.google.pl i na grafice poszukaj pod Neohirasea maerens :)
To poprostu masz samczyka. U samczyka zawsze jest na dolnym końcu odwłoka jakby "kuleczka" która pomaga mu przy kopulacji. Właśnie tym zawsze rozpoznaje samca u młodych straszykoof. Jeżeli to twoja jedyna sztuka to poczekaj aż samiec dorośnie i szybciutko kup samice w podeszłym wieku (imago) w wiadomym celu... ;)
Pozdrawiam i życzęudanej hodowlii :)))