Witam Cieplutko:)
Po ktorej wylince patyczak rogaty staje sie koloru zielonkowatego?? 2?
Wersja do druku
Witam Cieplutko:)
Po ktorej wylince patyczak rogaty staje sie koloru zielonkowatego?? 2?
To nie zależy od wylinek tylko od wilgotności i otoczenia, moje od początku do końca miały kolor brązowy.
moje tesh maja kolor bardziej brazowy niz zielony bo maja takie otoczenie...
Jak chcesz, żeby był zielony, to wkładaj mu do terra duuużo liści, a jak chcesz brązowego, to duuużo patyków, a liści mało (tak tylko żeby miał co jeść).
Sungaya
oprocz tego natężenie światła ma też swoje znaczenie - trzymane w ciemności są prawie czarne.
jak chcesz żeby był zielony to po prostu wkładaj tam np. liście sałaty żeby się do nich dostosował ja np. dla mojej Hieroduli patellifera (modliszka) kupiłem zieloną sztuczną trawkę i dostosowała się kolorem zmieniając czerwony na zielony
Moja petyczaki rogate maja tulow brazowy a odnuza zielone. Fajnie to wyglada :P
Niekoniecznie patyczak staje się zielony gdy ma dużo zieleni w terra... Ja mam ponad 10 małych patyczaków w jednym terra a tylko jeden jest zielony... nie wiem jak to sie stało =D
e...
zmienila kolor z czerwonego na zielony? :/
o ile mnie zycie niemyli to ten gatunek niemoze byc czerwony...
U mnie było kilka małych patyczaków rogatych przed pierwszą wylinką zielonych, a po 2, albo 3 wylince zrobiły się "łaciate", tzn. jeden ma zielony odwłok i dwie nogi, a jeszcze inny ma zielone tylko miedzy pierwszą a ostatnią parą odnóży. Myślę, że nabierają one koloru gdzieś tak po 3 wylince.