Mam patyczaki rogate ale dopiero od 3 dni. Coś tam ze sobą majstrują. Ale czytałem że rozmnazają się w nocy. Proszę o opinię. Dzięki
Wersja do druku
Mam patyczaki rogate ale dopiero od 3 dni. Coś tam ze sobą majstrują. Ale czytałem że rozmnazają się w nocy. Proszę o opinię. Dzięki
Witaj najprowdopodobniej masz same samice wiec tego siego nie robią bo t nie ludzie a rozmnażać sie beda partogenetycznie .Pozdrowionka
Curka! Zdjęcie! Marek , rzuć okiem, proszę.
to nie rogate tylko kolczaste
N.maerens
I te rzeczywiscie kopulują bo są rozdzielnopłciowe.Spodziewaj sie sporego stadka młodych za kilka miesiecy!!
To fakycznie Straszyk kolczasty Neohirasea maerens wysyłam ci kopulujacą parę bo zdjęcje twoje jest niestty niewyraźne więc trochę jest tu domysłu ale myslę że chodzi o tego Straszyka
dzieki wielkie. Pozdrowienia od ZAKOCHANEJ PARY.
Patyczaki rogate też są rozdzielnopłciowe, wogóle wszystkie owady są rozdzielnopłciowe.
Straszyki kolczaste, w sytuacji braku samca (podobnie jak patyczaki rogate i masa innych gatunków straszyków), są zdolne do partenogenezy. Z rozmnażania partenogenetycznego można uzyskać tylko i wyłącznie same samice. Aby dochować się samców samica musi zostać zapłodniona przez samca.