no wlasnie przyszla paczka z pajakami parachybana dala rade vagans niestety nie daje znakow zycia;(
Wersja do druku
no wlasnie przyszla paczka z pajakami parachybana dala rade vagans niestety nie daje znakow zycia;(
a moze źle były zabezpieczone?? mi doszły młode straszyki całe.
szkoda mi ma przyjsc we wtorek parahybana i emilia
moim zdaniem na wysłke nie jestjeszcze za zimno, jak sie dobrze zabezpieczy pajaka to spokojnie mozna wysyłac
no firma solidna jak slyszalem opinie ale fakt ze pudlo bylo bardzo zimne to samo w srodku:( moze to wina poczty.......
alien, jesli jeszcze nie pozbyles sie tych pajakow, odloz je w spokojne miejsce. bardzo czesto bywa, ze zwierzeta sie 'hibernuja' i nie wykazuja oznak zycia. wtedy nie wolno ich na sile ogrzewac, tylko odlozyc w temperaturze pokojowe, az dojda spokojnie do siebie, czasem moze to potrwac pare godzin.
no niepozbylem sie byc moze masz racje i jest nadzieja a tak poprostu trupka tez wyzucic nieumialem noze jak nieozyje wloze go do formaliny ale dzieki za rade
aha a czy pajak jakos po smierci sztywnieje czy moze inaczej??sorki za glupie pytanie ale to pierwszy moj taki przypadek
ja ciagle wysylam i odbieram i jestem pewien, ze na wysylki za zimno nie jest!!
to nie temperatura byla przyczyna smierci wg mnie
ja bym na wszelki wypadek proponował kartonik z paczką od srodka wyklejać stropianem 1cm płachta kosztuje 90gr a zawsze to izolacja!! zwiększa szanse!!