Musze chec nie chce. Zolwiki (najprawdopodobniej 2 samice) karapaks ok 13 i ok 18 sa super ale zmieniam mieszkanie i nie znajde dla nich miejsca. We Wroclawiu i okolicach dowiaze osobiscie.
Wersja do druku
Musze chec nie chce. Zolwiki (najprawdopodobniej 2 samice) karapaks ok 13 i ok 18 sa super ale zmieniam mieszkanie i nie znajde dla nich miejsca. We Wroclawiu i okolicach dowiaze osobiscie.
Czy masz do nich akwa lub akwaterrarium?
halo, czy to jeszcze aktualne, wysłałem e-maila i nic
Jakie pytania. A może dołączysz do nich lodówkę albo telewizor to bedzie więcej chętnych..., a jak dasz mi do nich 200zł na pokarm to je wezmę ;)
Ja na Twoim miejscu oddałbym je do sklepu zoologicznego, bo chętnych na żółwie wodne jak widać to nie ma wogóle, a tam będą mieli chociaż podstawową opiekę...
Jeżeli jednak masz możliwość przetrzymania ich do wiosny, to poczekaj i wypuść gdzieś gdzie środowisko nie jest zanieczyszczone... podobno świetnie sobie radzą w naszym klimacie :)
X_v_X daj sobie spokój i nie bądź palantem, to jest forum oddam i nie wnikajmy dla czego ktoś chce oddać jakieś zwierzątko, akurat ja biorę jednego żółwika i mniejmy nadzieję, że ktoś zapoda drugiego, daj sobie spokój, hodujesz swoje zwierzaczki to ciesz się, dobrze , że ktoś daje na tym forum sygnał, że oddaje np. żółwika, bo mam nadzieję ,że tutaj są w miarę odpowiedzialni i kumający temat miłośnicy zwierzaków.
Nie bądź takim kozakiem i nie zrażaj ludzi do tego wspaniałego forum.
A tak na marginesie jeżeli widziałeś żółwia w sklepie zoologicznym który był trzymany w miarę dobrych warunkach / czyli wg ciebie podst.opieka/ to prześlij mi adres zrobię parę zdjęć, to będzie "ewenemet przyrody" w skali kraju .
X_v_X
Co za swiatle rady. Nie wiem czy sie orientujesz ale wypuszczanie zolwi do srodowiska jest zabronione. Wypieraja rodzime gatunki i niszcza ekosystem. Zwierzeta sam przygarnalem ale teraz pojda w inne rece. Znalazlem chetnych. Jak se piszesz tak cie widza.
Skirzu palanta to ty z siebie strugasz. Jeżeli nie potrafisz zrozumieć żartu to radzę mniej przebywać przed komputerem, bo z kiślu w głowie zrobiła się zupa... i to brązowa!
Nynek ty lepiej zacznij jednak bardziej się interesować piłką nożną, szczególnie polską bo ona odzwierciedla twój intelekt.
Hej!
Przyznam szczerze, jestem nowicjuszką w sprawach żółwii ale od dłuższego czasu bardzo chciałabym zaprzyjaźnić się z jednym. Jestem z Wrocławia, gotowa wziąć zwierzaki w dobre ręce od zaraz. Czekam z niecierpliwością na kontakt, mój nr gg: 1492413.