Śmierć Blondi podczas wylinki ;(((((((((((((
Podczas przejscia mojej Blondi z L4 na L5 pajak mi zdechl ;(( nie mam pojecia co sie stalo przed wylinka zauwazylem na odwloku na dole bialy osad :( nie wiem czy to mialo cos wspolnego ze smiercia pajaka :( pajak po wykluciu sie ze starego pancerza zmienil kolor na czarny ulozyl sie z podkurczonymi odnozami i lezy do tej pory to juz 3 dzien nieruchomo :(((( mam caly czas nadzieje ze sie odsknie :( jesli ktos wie co robic prosze o szybki kontakt :( z gory dziekuje
pozdrawiam
Re: Śmierć Blondi podczas wylinki ;(((((((((((((
zwieksz wilgotnos w terra , i zobacz czy niema tam plesni bo ta biala plama to pewnie od plesni
w ogole sie nie rusza?? bo jesli tak to 3 dni to troche duzo i raczej juz jest martwy, sprobuj dmuchnac w nigo delikatnie.
wiesz niestety tak u blondi jest ze czasami padaja pzry wilinkach, a ponoc nawet drobne zmiany w temperatuzre i wilgotnosci moga doprowadzic do smwirci
moze to byly jakies pasozyty w terra, moze bylo w nim cos do zjedzenia (jakis swierszcz)i go zabilo, moze za niska wilgotnosc bo chyba pajaczek sie nie utopil i jeszcze jest taka mozliwosc ze ktos z twojego domu niechcacy uderzul w terra podczas kiedy pajak linial lub go dotknal
blondi tak maja że przy wylinkach niektóre zdychają moja zdechła jak lniła z 3 na 4;(.
ale to przeszłość . No włąśnie dmuchaj go po mały z uczuciem może sie ocknie .
pozdrawim 3 dni to troche zadużo ale zawsze jest nadzieja :)