Re: Chyba padl ale czemu ?
taka temperatura to nie zaszkodziła mu napewno u mnie często zdarzało się że taka była i nic dla cambridgei'a nie było...
może mu podałeś coś złapanego co miało jakieś pasożyty?
Mój cambri potrafi siedzieć skulony cały dzień a podloze ma wilgotne, gniazda nie chce zrobic , jak go dotkne to biega jak popaprany :/
no jedyne co mi do glowy przychodzi tyo jakies komplikacje w czasie wylinki moze akorat chcial ja przejsc a temperatura kolo 20 stopni moze w nocy mni9ej o 2 stopnie mu przeszkodzila, teraz lezy powyginany wyglada jak jakas szmaciana lalka lezy taki ;/ no trudno poczekam jeszcze jakis czas ale chyba juz nie ma szans
Niestety komplikacje przy wylinkach (skoro mówisz, że się do niej szykował) są dość częste i pająki padają. Trudno... trzeba się z tym pogodzić!!! Gdyby to był mój pajączek raczej włożyłbym go do zamrażarki..... moim zdaniem nie wygrzebie się z tego. Jeszcze jak mówisz, że jest mocno "powyginany".
poczekam kilka dni a jak nic sie nie poprawi to trudno zostanie tylko pamiatka w postaci ususzonego pajaka ;/ ... szkoda jeszcze nigdy mi pajak nie padl ;/
Obawiam się, że się nie poprawi. U mnie cambridgei padł w niemal identycznych okolicznościach. Nawet zaczął linieć, ale z nogami powyginanymi do tyłu i nie wyszedł ze starego pancerza. Z tego co pamiętam to na forum często były opisywane podobne przypadki u tego gatunku.
Tak to jest.. róóżne czynniki wpływają na śmierć pająka nawet te najszczególniejsze.. albo pająki L1 one często zdychaja bez powodu.. może jakieś wady gen.?
nie czekaj zadnych paru dni tylko od razu wkladaj pajaka do zamrazarki...no mozesz poczekac jakies pare godzin;/
moim zdaniem i tak sie juz nie uratuje....
Ja też radze Ci go zamrozić , szkoda aby jeszcze się męczył . Która wylinka ??