Worldwide Fauna - czy ktoś ma możliwość sprowadzenia czegoś przez tą firmę???
i jakie są tam ceny???
!!!
http://worldwidefauna.com/
Wersja do druku
Worldwide Fauna - czy ktoś ma możliwość sprowadzenia czegoś przez tą firmę???
i jakie są tam ceny???
!!!
http://worldwidefauna.com/
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...&i=1139&t=1139
Drobek sam zakladales podobny temat i nie widze sensu go znowy "walkowac"
Co to?? Jakaś zmowa milczenia?? Monopol komuś psuję że się pytam, czy co??
WWF jest napewno solidniejszą firmą niż ta z Tanzanii.
I nie wierzę że to jest takie trudne i ryzykowne zamówienie czegoś przez tego typu firmę bo jednak sporo zwierząt u nas jest z odłowu, czyli sprowadzane są przez tego typu firmy.
Ja nie chcę sam sprowadzać, szukam kogoś kto ma takie możliwości (język, znajomość prawa i znajokość reszty spraw) !!!
Cześć,
Żadna zmowa milczenia, po prostu policz sobie (większość danych do kalkulacji podanych jest na stronie którą podałeś):
1. W większości przypadków minimalna wartość zamówienia na poziomie 2000-4000$ dla każdego z krajów z których pochodzą zwierzęta które zamierzasz kupić.
2. opakowanie przesyłki - nie powinno przekroczyć 100$ za przesyłkę dla każdego z krajów z których pochodzą zwierzęta które zamierzasz kupić.
3. Dokumenty w kraju eksportowym - zwykle na poziomie 40-100$ dla każdego z krajów z których pochodzą zwierzęta które zamierzasz kupić.
4. Transport do Polski około 200-400$ (bywa różnie, zależy od wielkości przesyłki i kraju pochodzenia), dla każdego z krajów z których pochodzą zwierzęta które zamierzasz kupić.
5. 11% cła na zwierzęta egzotyczne importowane spoza EU (w przypadku różnych krajów pochodzenia chyba są czasami inne stawki też)
6. 22% VAT - niezależnie od kraju pochodzenia, dodane do wartości zwierząt + cło + koszty transportu do granicy (około 75% kosztów transportu)
I kilka innych kosztów - ale w sumie można je pominąć bo nie są wielkie.
Do tego musisz wziąć pod uwagę zaliczkę minimum 50% wartości zamówienia - chociaż to też w sumie szczegół techniczny.
Zastanów się dobrze dla kogo jest skierowana ta oferta i czy ktokolwiek będzie zainteresowany masowym importem fermowych zwierząt. To da Ci odpowiedź dlaczego panuje "zmowa milczenia".
Po prostu lepiej poszukaj zwierząt u istniejących importerów, hodowców lub przejedź się na którąś z zagranicznych giełd.
Pozdrawiam
Wiem że to drogo. W takim razie jak to robią istniejący importrzy, którzy też mają zwierzęta fermowe i z odłowu po "normalnych" cenach???
Pozatym ciężko dostać u istniejących importerów niektóre gatunki.
Jak to robią importerzy?
Pomyśl chwilę ;)
Po prostu importują np, 300 szt jednego gatunku, 200 szt drugiego etc.
W ten sposób koszty się rozkładają i moga je sprzedawać po normalnych cenach.
No chyba że też myślisz o sprowadzeniu takiej ilości zwierząt - wtedy na pewno będzie Ci się opłacać.
Pozdrawiam
Oczywiste że im więcej się zamówi tym taniej wyjdzie na sztuce.
Czy jest więc jakiś importer co zamawia zwierzęta przez WWF??
I jeszcze raz powtarzam że ja nic nie zamierzam zamawiać bo się na tym nie znam!
wydaje mi się że importer raczej nie będzie zdradzał od kogo kupuje towar ;-)