BRONISZE po Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!
Byłam dzisiaj na giełdzie w Broniszach, aby kupić jaszczurkę. Jestem teraz właścicielką wspaniałego legwana zielonego. Jest malutki, zieloniutki i od razu się zaklimatyzował w nowym terrarium. Nawet po dwóch godzinach zaczął "wcinać" marchewkę i kapustę!
Nieraz na forum czytałam, że na giełdę zwierzęcą w podwarszawskich broniszach wpuszczają tylko ludzi z branży sklepów zoologicznych. Na szczęście sama postanowiłam to sprawdzić i byłam mile zaskoczona. Zakupiłam tam wspaniałe zwierzę i to po bardzo przystępnej cenie. Koleś, który mi sprzedał potworka znał się na rzeczy i w swojej ofercie miał bardzo dużo gadzinek i bezkręgowców. Były tam m.in. Gekkony, legwany, ptaszniki, modliszki, zbożówki, pończoszniki. Dostałam tam też podłoże, oświetlenie i witaminy, które również były w cenach nieporównywalnych do sklepowych. Widziałam również terraria, klatki i wiele innych zwierząt.
Dla wiadomości innych terrarystów chciałabym ogłosić, że giełda czynna jest w poniedziałki od godz. 12.30 do 16.00 i wstęp jest wolny. POLECAM!!!
Dla osób bliżej zainteresowanych chciałabym polecić sprzedawcę, który kryje się pod nickiem GADY.
Re: BRONISZE po Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!
gdzie dokladnie jest ta gielda bo ja wiem ze tam jest gielda warzywowa powiedz jak tam dojechac
To jest właśnie w jednej z tych hal. Przy wjeździe zapytaj ochroniarzy. Oni Ci powiedzą w której to jest.
Bywam czesto na Broniszach - prywatnie ;-)
I faktycznie, moze tam wejs "cywil" a i ceny jak i wybor bardzo dobrze :-)
Polecam...
Dla wybierajacych sie, z nie wiedzacych "gdzie i jak":
Ul. Poznańska (Tuz przed Ozarowem, czyli jedziemy od cieplowni wola na ozarow i po prawej stronie jest gielda - przegapis sie nie da... Do hali tez sa "strzalki")
Autobus MZA: 713, przystanek Bronisze ;-)
a jakies pajaczki mniej wiecej byly pamietasz i ceny tez sa ciekawe powiadasz jak duzo jest tych chandlarzy?? pojade i tak ale chce wiedzic na co sie nastawic
Ja dawno nie bylem, wiec nie mam danych aktualnych...
Bo ostatnio jestem tam w innych godzinach...
I na ten poniedzialek jestem tam ustawiony
Dlatego najlepiej pytaj KaNaPkA >> swierze info
cielawe czy swiadectwo urodzenia w niewoli też dostałas do lega (lub pozwolenie na import do kraju)
Dostałam dokument pozwalający na import. Leguś przyleciał do mnie z Kanady, a urodził się w Salvadorze.
Co do pajęczaków... Wiem tylko tyle, że ceny ptaszników zaczynają się od 8 zł.
Nie byłam zbytnio zainteresowana bezkręgowcami, ale było ich sporo. :/
Troche głupio że ta giełda jest czynna tylko w poniedziałki...mogła by byc w weekend.
Wszystko pięknie.Znajac życie to po kilku takich postach będzie zakaz wstępu na giełdę.
Kupic mozna wszystko i tanio.Pająki są, ceny niskie [jak na forum].
Za gekona toke dorosłego dałem 50 zł.
Miejmy nadzieję, że szum się nie zrobi.
Prożba do moderatorów o kasowanie postów tego typu na przyszłość.
I tak mamy tu "pustynie" terrarystyczną.
Mądry poszuka , głupi napisze.