Pytania na temat giełdy w Ostravie
Toznaczy bo mam kilka pytań mianowicie:
-Gdzie dokładnie odbywa sie giełda (adres itd)
-od której do której trwa giełda
-Czy można tam dostac jakies ciekawe gatunki zwierząt
-Jaka jest cena wstępu o ile jest tam coś takiego
-i jakie trzeba mieć ze sobą waluty: korony czeski czy euro?????
-aha i kiedy jest najbliższa giełda????
-i czy można tam wchodzić od tak czy trzeba coś zarezerwować???????
Zadaje te pytania ponieważ chce sie wybrać a bede tam poraz pierwszy prosze o wszelkie uwagi i wskazówki
kontakt na maila na gg albo tu na forum
E-mail-marcinek994@o2.pl
gg-3088690
Re: Pytania na temat giełdy w Ostravie
www.reptarium.cz tam masz wszystkie te informacje ,
-wez korony czeskie najlepiej
-mozna wchodzic "od tak "
Sam moze sie wybiorę 26-go lutego
a czy 14 maja też jest tam giełda bo tak jest kilka postów niżej
Aha czy możecie mi podać wy adres bo ja sie tam nie umiem połapać bardzo prosze bo to dla mnie bardzo ważne
kliknij tu ->> http://www.reptarium.cz/aqterra.php tam masz diwe mapki jak na nie klikniesz to ci sie powieksza (mozesz sobie wydrukowac), ja jak tam kiedys pierwsyz raz jechalem to korzystalem z tego i trafilem . To jest w domu kultury przy glownej drodze , naprzeciwko jest duzy parking ,zreszta zawsze mozna popytac .
Ja jechalem przez Cieszyn i pozniej jest prosta droga tylko w jednym miejscu trzeba wiedziec gdzie skrecic i dokladnie obserwowac znaki bo jak sie zajedziesz to czasem ciezko jest zawrocic bo sa pasy zieleni .
Poza tym dobrze by bylo jakbys mial winietki , ja ostatnio nie mialem ale za to grozi mandat :) To chyba tyle ,
godziny trwania: od 8:00 do 12:00
wstęp : 20,- Kč, dzieci do15 lat 10,- Kč
aha i pomylilem sie z tym 26 lutym , najblizsza gielda w ostravie jest 12 marca :)
aa i widze ze masz 12 lat - chyba nie chcesz wybrac sie sam :) :D
no nie jade z tatą ale powiedz mi co to są te winietki chyba że sie przejęzyczyłeś albo cie nie rozumiem hehehehe:-P
aha i jeszcze jedno po jakiemu języku tam sie porozumiem czy da rady polski bo byłem już w czechach i wszyscy rozumieli polski no ale ..........
jak pytalem czecha o droge po angielsku to nie wiedzial za bardzo o co chodzi , a jak zaczalem mowic po polsku i pokazalem mu mapke to skumał .
Na samej gieldzie tez sie dogadasz
A winietki to oplaty drogowe ktore musisz uiścić , wykupisz je na granicy