do adminów - sposób na oszustów !!
Witam. Może mój sposób nie jest najnowszy i najlepszy ale.... no właśnie .
Otóż proponuje aby w każdym profilu użytkownika serwera każdy kto się rejestruje bądź jest zarejestrowany już powinien podać swoje pełne dane osobowe, czyli imię, nazwisko, wiek, adres dokładny, telefon, e-mail, po to aby w wypadku transakcji paczki lub kasa były wysyłane na adres podany w profilu i na żaden inny nawet pod namowa właściciela profilu bo to będzie znaczyć ze coś kręci i jak to jest w przypadku anonimowych profili podawać ze każdym razem innego adresu komu innemu . Moim zdaniem to trochę zniechęci ludzi do wykiwania kogoś skoro ci będą znali jego dane. Może to nie najskuteczniejszy sposób ale zawsze jakiś sposób. Wiem ze trochę zamotałem ale mam nadzieję ze zrozumieliście o co mniej więcej chodzi ?;) pozdrawiam
Re: do adminów - sposób na oszustów !!
może zacznij od siebie?Po co piszesz takie posty jak sam nie masz pełnego profilu?
A co z ustawą o ochronie danych osobowych ???? Chyba jest cuś takiego nie ????
pomysł raczej kiepski. Jak już, to trzeba by było to zorganizować tak jak jest to zrobione na allegro, ale kto by sie za to wziął? Musiało by być płatne itd itp, a wtedy napewno sztab forumowiczów by sie znacznie uszczuplił. Chociaż nie ukrywam że sama idea o zwalczaniu oszustów jest szczytna i popieram taki plan.
idea na pewno szczytna.Co do alegro to jeśli ktoś nie jest pewien sprzedawcy to zawsze może zaproponować tranzakcję poprzez aukcje:)
Ja na pewno nie zamierzam podawać swojego adresu (wystarczy że jest napisane miasto). A jak żeś taki pomysł wymyślił, to sam podaj swój adres, nazwisko, i wpisz gatunki. Gwarantuje ci że nie będziesz spał spokojnie (chyba że masz komisariat na przeciwko). Co do skuteczności, to będzie ona na niekorzyść osób które podały takowe dane.
nie mam penych danych bo nie sa wymagane sam sie ostatnio naciąłem na gosciu i wiem ze takire cos by sie przydało, właśnie cos w stylu allegro nie doładnie takie ale zawsze coś allegro podobne
za jakis czas ci co bedą sprzedawać bedą musieli podawać pełne dokładne dane, jeśli bedą chcieli sprzedawac:), narazie jednak jest jak jest - kupujcie od osob zaufanych, albo odbiór do rąk własnych, po co ryzykować.
ja mogl bym sie bawic w takie aktywowanie kont :-) oczywscie takie cos by bylo platne ;-) np 5zl wplata na konto :-), bym wysylal list pod podany adres, tak jak na allegro
wkońcu "nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugjej stronie" :)