Problemy finansowe forum?
Chcialbym poprosic Nooka, zeby powiedzial wreszcie szczerze czy to jest prawda, ze forum ma problemy finansowe(tak wczoraj na spotkaniu powiedzialo 2 kolesi z Wroclawia). Jesli to jest prawda to powinenes Nook napisac o tym. Jesli nie dasz znac to nikt nie pomoze bo nie bedzie wiedzial... Nie ma sensu sie czarowac
Re: Problemy finansowe forum?
Problem był poruszany w większym gronie i chyba większość obecnych osób przyjęła to do wiadomości. Forum istnieje dla nas wszystkich i wszyscy z tego korzystamy. Jako jedna z 11 osób finansujących utrzymanie strony i forum http://www.astro-forum.org zdaję sobie z tego sprawę, że to kosztuje. Proponuję podać do publicznej wiadomości na forum ogólnym lub w poszczególnych działach numeru konta na który można wpłacać nawet drobne kwoty, co wspomoże jego działalność. Nook zrób to o czym z Fatmanem piszemy. To nie temat "tabu" i większość ludzi zdaje sobie sprawę, że nic dzisiaj nie ma za darmo. Moderatorom poszczególnych działów proponuję o nawiązanie do sprawy finansowania forum w swoich działach, ponieważ wiele osób nie zagląda na forum ogólne.
Jestem jak najbardziej za pomoca serwisowi i z wlasnej skarbonki tez cos dorzuce.
Nook to co pisza wyżej Fatman i Rysiek to prawda. Powiem jak powiedział jeden towarzysz E.G: "No, to co ? pomożecie"!?!?!?! - POMOŻEMY !!!
Pozdrawiam:)
Jasne że pomożemy :) tylko... ja nie wiem komu dokładnie...
nie bedzie chyba pytaniem nie na miejscu - ile pieniedzy jest potrzebnych miesiecznie/rocznie?
nie wiem ja sie na tym nie znam. Ale jesli to forum ma działac tak jak działa do tej pory i ma pomagac innym osobom tak jak i mnie pomoglo (wielkie dzieki juz kazdy wie za co :) ) to ja jestem jak najbardzie za wsparciem $ :)
Pozdrawiam :)
Madzi
właśnie pisałem o tym na subskrybcję, nie jest aż tak źle, bez paniki, poprostu chodzi o to że jeśli stronka ma posiadać np galerię zdjęć [ktora jest w planach bodajże od 2 lat] to musi byc dodatkowo finansowana, gdyż fundusze sponsorów nie są wystarczajace wystarczy kilkaset złotych żeby to właśnie uruchomić [bedę mógł wówczas wykupić większy pakiet transferów miesięcznych]. Dla chetnych wsparciu strony podaje konto bankowe
89 1140 2004 0000 3302 3265 3017
BRE BANK SA
terrarium.com.pl
Wrocław
bedę szukał jeszcze funduszy z innych źródeł, może i nowi sponsorzy znajdą sie.
Ja także przyłanczam się do grona chętnych pomóc. Byłam na tym spotkaniu (jak zwykle świetnym) i słyszałam o kłopotach. Pewne jest że im ciekawsza stroka tym więcej odwiedzających i potencjalnych pomagających.
Nook, nikt nie panikuje :-) Cieszę się, że nie owijasz w bawełnę, a dzięki kolegom, którzy przedstawili problem można będzie wspomóc stronę. Mam świadomość, że opłaty na forum astronomicznym to 1100zł rocznie, a w tym roku od września wiecej. Jednak my na astro umieszczamy więcej zdjęć i to nas kosztuje. Finansuje astro-forum 11 osób z całej Polski (w tym ja) więc i tutaj nie działaj na własną rękę, ale zróbmy to razem ;-) Jest podane konto, więc kto może, nieważne ile może - pomóżmy !
taki już jestem że nawet jak są kłopoty to nie chce nikogo prosić o pomoc i tym razem nie mam zamiaru, jednak dziękuje wszystkim za okazaną pomoc, moze przynajmniej problemów ze strona nie bede miał, bo w zyciu osobistym troche za dużo ich mam;]
Stary dawaj ten numer konta na glowna strone forum. Bedzie bardziej widoczna. Nikt nie zbiednieje jak wplaci 5 zl....