-
Spis terrarystów
Przeglądałem ostatnio spis terrarystów w poszukiwaniu hodowców jakiegoś tam gatunku, a tu milion pięćset osób ma wpisane :Lata hodowli 1 czy tam 3,10, potem hodowane gatunki i 0, nie mozna by tego jakos posegregowac i powywalac tych wszystkich Józków co nie maja wpisanego zadnego gatunku??
W koncu to forum terrarystyczne i powinno miec rece i nogi, a tu jakis Zenek Talar sie wpisuje i ciezko mu choc jeden gatunek wpisać który posiada, co by ludzie wiedzieli czy hoduje krokodyla, hipopotama, pająka czy tam co jeszcze.
Mozna by tych co nic nie wpisali pousuwać i niech sie logują od nowa i wpisuja te gatunki.To moja propozycja, prosze o komentarze.
-
Re: Spis terrarystów
nie kazdy logują wpisuje swoje gatunki, bo załóżmy że ma ich 40 gat i niechce mu sie wpisywac ich, lecz fak faktem nowi terrarysci którzy sie loguja, mogliby wpisac swoje gatunki, a jezeli ich nei maja to po co się logowac skoro czytac posty moga bez logowania.
-
A jak sie im nie chce, to niech wpisza po prostu "pająki", "węże", "jaszczurki", "motyle".... Szukajacy moze sie wtedy z takim kims skontaktowac. To chyba nie jest az tak pracochłonne?
-
rastafaq, rozumiem, ze jestes rowniez za usunieciem mantida i hodowcow jego pokroju- swietnych, ale bez listy hodowanych gatunkow?:) (lol)
-
Faktycznie, nie mam wpisanych żadnych gatunków, więc jestem do wywalenia. Po przeczytaniu tego postu policzyłem gatunki. Otóż informuję, że posiadam na dzień dzisiejszy 34 gatunki pająków, 9 gatunków skorpionów, a gadów kilkanaście. I nie chodzi mi o chwalenie się, ale o uświadomienie Ci, że nie wszyscy mają tyle czasu żeby siedzieć przed kompem i wstukiwać nazwy posiadanych gatunków. A poza tym jeżeli jedne sprzedam a drugie kupię to mam to zmieniać w profilu? Sensowna jest propozycja Avicularii i do niej się zastosuję.
-
Chodzi glownie o to ze czasem potrzeba znalezc osobo ktora hoduje dany gatunke, bo np. mam samca, albo jezeli jest to zadki gatunek to zeby sie czegos dowiedziec na jego temat, nie ma sensu tak wyolbrzymiac tego ile z tym roboty bo to zaledwie pare minut i nawet nie trzeba wszystkiego naraz wpisac :) Albo chociaz wpisac "40 gatunkow pajakow" i juz ktos wie ze skoro ma duzo to jest jakies wieksze prawdopodobienstwo ze ma ten o ktory w danej chwili chodzi :)
-
Pewnie, ze nie chodzi o chwalenie sie. Ale dobrze by bylo wiedziec, kto co ma. Nie chodzi o wpisywanie wszystkiego, mozna tez tak, jak proponowalam. Nie kazdy wie, kto to jest mantid i co hoduje lub jakimi zwierzetami sie zajmuje. Ja wpisalam posiadane gatunki, ale prowadze sobie w moim profilu notatki hodowlane. Mnie to sprawe ulatwia. A wpisywalam po kilka gatunkow dziennie, bo mi sie nie chcialo wszystkiego od razu wpisywac ;).
-
Dlatego proponowalbym tym co nie maja nic wpisanego wyslac maila z taka prośba i dać np tydzień czasu na uzupełnienie.
Saurus - no i co z tego,że mantid czy tam inny, co on jest jakimś Bogiem dla ciebie??
Zasady powinny byc takie same dla wszystkich, nie wpisze to go usunąć i jak sie bedzie logował drugi raz to wpisze, a jak nie bedzie sie juz chcial logować to jego sprawa.
Pewnie i tak każy na to "położy" i nic się nie zmieni, dalej bedzie taki burdel, np Wrocław 310 Terrarystów a pewnie 5 % z nich zalogowała sie dla jaj zeby napisac jednego posta i nic nawet nie hoduje, to po co zapychać tak ten spis ??Sa moderatorzy, powinni się tym zająć, ale zapewne zaraz powiedzą , że nie mają czasu siedzieć przed kompem, to niech moderatorem zostanie taka osoba która bedzie miała na to czas.
Dziękuje.
-
taaa rastafaku wpełni Cie popieram
tesz mnie to denerwuje jak ogladam spis terrarystow a tu bęc - Stasio- w terrarystyce od 1990 roku Liczba gatunkow chodowlnaych 0 liczba postow 0 -pewnie zapmnial 10 lat temu ze sie wogule rejestrowal na tcp ! poco to?!
-
Tez jestem za Twoim pomyslem...offtopic--> ostatnio zglosilem posta, ze to co mam w profilu nie zgadza sie z podana iloscia ptasznikow ktore sa w spisie terrarystow..i odp 0 :]