-
Propozycja
Często na profilach użytkowników serwisu można znaleźć notkę hodowlaną "Tych ludzi polecam" wypisują tam ludzi z którymi zrobili dobry interes. To nie ma sesu bo jeśli ktoś będzie chciał zrobić ze mną interes to zajrzy na mój profil, a nie na kogoś tam kto mnie poleca w swoim profilu. Więc mam taką propozycję: aby każdy zrobił w swoim profilu notkę hodowlaną "Czy warto mi zaufać/ robić interesy?" i w komentarzach tej notki będą się wpisywać Ci którzy danego usera polecają. Taka moja mała sugestia :P
-
Re: Propozycja
Pomysl bardzo ciekawy, ale osoba polecająca powinna mieć np.jakiś limiat przypuśćmy 100 postów, by nie pojawiali się oszości którzy zakładają sobie konto i wpisują pozytywne opinie do głównego profilu.
Ja jestem za, ale zobaczymy czy inni uzytkownicy i admin bedzie za tym.
-
Chyba cos takiego widzialem w profilu fibusa i chyba tez sobie takie cus sparawie - czas polozyc kres wszelkiej masci oszustom !!
-
Ale to, że ktoś komuś sprzedał uczciwie coś wielokrotnie wcale nie świadczy, że komuś innemu kolejnemu nie zrobi świństwa. To żadna gwarancja, nie mówiąc już o tym jakie jest tu pole do nadużyć. Jedynym wyjściem jest zaopatrywanie się u ludzi blisko mieszkających z którymi mamy bezpośredni kontakt.
Poza tym, i to chyba nawet ważniejsze, ja tu wchodzę przede wszystkim jako na forum terrarystyczne, a nie na targowisko. Właściwie dyskusje na temat hodowli, dzielenie się doświadczeniami hodowlanymi zeszło na jakiś daleki plan, bo prawie wszyscy robią tu "biznesiki". Są serwisy aukcyjne i tam jest miejsce na takie działania.
-
Pewnie ze nie gwarancja ale skoro robie z kims interes to jesli wszystko pojdzie dobrze to czemu nie mialbym go polecić? Jak ktoś zauwazy taką notkę to na pewno zapamięta nick i majac do wyboru nieznanego i polecanego sprzedawce wybierze tego drugiego.Myśle ze bylby to dobry pomysl.Pozdro
-
No gwarancja to nie jest. Fibus ma wpisanego Łyska, a tego chyba nie trzeba komentowac :)
-
Zawsze to jest coś, ale mogą być "wpisy wiązane" po znajomości. Ktoś sobie zrobi nowe loginy i dopisze się do listy... wszystko jest możliwe. W każdym razie pełnych gwarancji to nie daje.
-
Być może 100% gwarancja to nie jest. Ale na pewno ktoś zaufany (dam tu przykład roberta.p lub awikularii) nie chciałby sobie psuć opini, więc to daje jakąś gwarancje !
-
Moze gwarancji nie daje ,ale chyba cos z tym zrobic nalezy.Po czesci zgadzam sie z RobertemM tzn. odnosnie tego ,ze forum idzie w inna strone niz powinno...Z drugiej strony jak pisalem wyzej - trzeba cos zrobic,bo coraz wiecej jest takich watkow i czasami mi sie rzygac chce jak to czytam.Ja sobie zamiescilem ludzi u ktorych cos kupilem i faktem jest,ze sa moimi kolegami,ale poki co zaden z wymienionych nie zrobil nikomu swinstwa...Co do naduzyc to chyba potecjalny sprawdzi kilka profili i jesli w pieciu pod rzad pojawi sie jakis nick to chyba takiemu sprzedawcy mozna po czesci zaufac - prawda ?? :]
-
Zaraz,robilem z Łyskiem 4 razy interesy i zawsze wszystko bylo w 100% perfekcyjnie.To dlaczego mialbym go nie polecić? Bo pare osob nie dostalo zamowionego towaru na czas?