Jak wam się podoba ???????
Wersja do druku
Jak wam się podoba ???????
twój ten promienisty...?? wypasiony...
JEZEL MOGE SIE WTRACIC TO NIE JEST ZOLW PROMIENISTY (Geochelone radiata) ALE ZOLW GWIEZDZISTY (Geochelone elegans)
p.s
ale i tak jest sliczny!
Nie jest mój, ale mam ochote sobie takiego sprawić :):):) byłem ciekaw co o nim myślicie :):)
Pozdrawiam
oj wszystko jedno jaki, choć oba gat. się troszke różnią - ale jest poprostu piękny - aż brak tchu ^^ sama chciałam mieć na początku właśnie żółwia gwieżdzistego, ale potem stwierdziłam, że niemam odpowiednich warunków na utrzymanie dość sporego żółwia...
HEy!
Lubie jak ktoś zamieszcza fotke zwierzecia,którego nie jest właścicielem...Nie wiem po co...
Constrictor, skoro chcesz wiedzieć co myslę o Twoim pomysle zakupu Geochelone radiata (czy nawet G. elegans) to proszę...Powiem krótko: daruj sobie. Nie warto poświęcac życia żółwia...Pozostań przy czerwonolicych.
ps. wyrazy szacunku dla Albi, która (jak myslę) pomimo młodego wieku zdaje sobie sprawę, czego potrzebuja zwierzeta. W przeciwieństwie do wiekszości osób na tej stronie...
hatiras
Nie zgadzam się z Tobą dlaczego mam sobie" darować " mam dużo większe doświadczenie z żółwiami niż sądzisz. Moi znajomi z Niemiec hodują te żółwie od lat ja sam - mam warunki na ich hodowle, a kontakt ze znajomymi napewno okaze siępomocny w hodowli. Oczywiście żółw urodzony w niewoli i z "papierami". A co do czerwonolicych są równie piękne jak gwiaździste :):):):)
Pozdrawiam
albi! zolw gwiezdzisty dorasta do 20-25 cm ! wiec wg mnie jego rozmiary nie sa spore!
juz czerwonolice większe mogą urosnąć !!!!
:):)
Pozdrawiam