http://www.cornieszon.republika.pl
MOJE ZWIERZAKI:
trochę zdjęć:
Brachypelma boehmei L9
Chromatopelma cyaneopubescens L3
Lasiodora parahybana L4
i 2 i pół letnia samiczka Eublepharis macularius
oglądajcie i oceniajcie!:)
Wersja do druku
http://www.cornieszon.republika.pl
MOJE ZWIERZAKI:
trochę zdjęć:
Brachypelma boehmei L9
Chromatopelma cyaneopubescens L3
Lasiodora parahybana L4
i 2 i pół letnia samiczka Eublepharis macularius
oglądajcie i oceniajcie!:)
Ładne Pupile
Pozdrawiam Damian
daamiaan@poczta.fm
Telefon 508633790
GG 3214841
Być sobą i trzymać swego zdania
Świetne zdjęcia. Zwłaszcza pajączki.
BTW. Zrób miniaturki w galerii, bo chyba godzinę się ładują :(
Zmień kodowanie strony, bo zamiast części polskich znaków widać "znaczki" - masz chyba opisany html jako iso-8859-2, a zapisane w windows-1250.
no ale jak ci sie zaladuje miniaturka to wtedy sie nie musi ladowac wlasciwe zdjecie
Nie do końca łapię, ale możesz tak: robisz miniaturkę, która będzie odnośnikiem do dużego zdjęcia.
Np:
[img]yyy/xxxmaly.jpg[/img]
gdzie yyy to katalog z fotami, xxx.jpg to duże zdjęcie, a xxxmaly.jpg to miniaturka. Jeśli klikniesz w miniaturkę (która szybko wyświetli się na wstępie z galerią) to wejdziesz normalnie na zdjęcie. Oczywiście wartości liczbowe możesz zmieniać do woli, ja stosuję w=260 i h=195 pikseli.
O to mi właśnie chodzi, jeśli to było nieporozumieniem.
wiem ze tak można:) i chyba tak jest wygodniej
chodzi mi o to że w tych miniaturkach zdjecie laduje sie całe (duże) tylko pomniejszone przez przegladarke i potem jak na nią klikniesz po prostu wraca do normalnych rozmniarów-prowadzi to do tego że jak Ci się załadują wzszystkie miniaturki na stronie to nie musisz potem czekac na zdjecia docelowe
Ale za to załadowanie takiej galerii trwa wieki (jak ktoś ma wolny internet). Na swoim kompie czekałem chyba z 7 minut, a polecany czas ładowania strony to 30-50 sekund. W ten sposób potencjalni odwiedzający mogą się zniechęcić przed załadowaniem strony.
Ale to tylko moje zdanie. Dużo roboty to nie kosztuje, a efekt zdecydowanie przyspiesza ładowanie całej strony.
Dodatkowo załadują się małe fotki, o małej "objętości". Oglądający wybiorą tylko te duże które chcą. Spowoduje to, że nie będzie Ci się cały czas ładować "to duże" i nie będziesz tak często przekraczać limitu transferu. :)
Wiadomość zmieniona (27-09-04 20:46)
Fajniutka boehmei :) Ma ktos jakas na sprzedaz?? gg:4782733.